Toknefes'te tanıtımı yapılan sensörlü çöp kovası!

vecivicivokke

"Elenktirink elaktirinik olurmu onsuz evlilink? "
Yönetici
Yönetici
Katılım
7 Mar 2010
Mesajlar
1,680
Puanları
756
Yaş
44
Konum
Irak
Olm bu ne lan ? Milyoncudan alınan laylon çöp kovasına sensör takmak nedir ? Ayrıca neden bekliyor
( Bu arada forumdan atilirsam filan tekrar geldiğimde alacağım nick : teknofes'de tanıtımı yapılan sensörlü çöp kovası olacaktır. Kimse almasın lütfen!)

 
Ne bekliyorsunuz ki?

DARPA yada Tübitak SAGE seviyesinde teknoloji gösterimi mi?

Teknofest ve benzerleri bir fuardır. Ana amacı teknoloji gösterimi yada ileri teknoloji sunumu yapmak olan değil. Genç ve özellikle ilköğretim çağındaki çocukları özendirmek.

Şahsen bir iki Teknofesti görme fırsatım oldu ve net şunu gözlemledim.Çocuklar ve gençler bu tür şeyleri yakından gördükçe, bir şeyler yapan yaşıtları ile muhatap oldukça,önlerine gidecekleri bir yol sunulunca bu işlere merak sarıyorlar ve ucundan bucağından bulaşıyorlar. Aileler de çocuklar adım attıkça teşvik ediyorlar. ve destek veriyorlar. Bu tür fuarların amacı bu zaten bu "teşvik etmek, yol ve hedef göstermek" teknoloji geliştirmek yada gelişmiş teknoloji sunmak değil.

Türk insanının ilginç bir yönü var. olur olmaz her şeyi oturduğu yerden eleştirmek. Halbuki bu işin en iyi yapıldığı yer olan ABD'ye bakarsanız kasaba seviyesinde bu tür şeyler teşvik ederler, bir şeyler yapmaya çalışan insanları taktir ederler. Bizim yöntemimiz ise küçük görmek ve dalga geçmek.

Yahu benim nesli mahfveden bir söz vardı "icat çıkarma" diye. Çocukların merak ve ilgisini öldürmekte üstüne yoktu ebeveynlerin. Çocuk yada genç bir emek vermiş aptalca da olsa bir şey yapmış bir şey ortaya koymuş ilk dalga geçen ebeveyni ve yakın çevresi oluyordu.

Sonun da ne oldu teknolojiye zerre merak duymayan, bir şey yapmak istese de dalga geçecekler diye teşebbüs etmeyen ancak yaşını başını alınca, etrafı önemsemeyip maddi olarak rahat edince hobilerine ve bir şeyler üretmeye merak saran bir nesil çıktı.eh 40-50 yaşından sonra artık verimli olabilirsiniz onu taktirinize bırakıyorum.

Hasılı arkadaşlar dalga geçmeyin ,teşvik edin,Bu gün sensörlü çöp kovası yapan cocuk yarın gitsin o sensörleri geliştirerek otonom sürüş çalışsın, Daha iki üç gün önce Space X 120 metrelik roket ünitesini geri inişte havada yakaladı. Tekofest'in bir bölümünde ise "dikey inişli roket" yarışması vardı. Eğer yarın Space X seviyesine gelecekseniz o dikey iniş çalışan çocukları gençleri teşvik etmeye mecburuz.Yoksa Elan Musk gibi adamları internetten izler, "adamlar yapıyor yahu" deyip sonra bu memleket adam olmaz edebiyatı yapmaya devam ederiz.
 
Motivasyon bozulmamalı, yapılanlara teşvik edilmeli.
Küçük veya büyük projeler...
Kimsenin aklına gelmeyen icatlar...
Teşvik verilmeli, Desteklenmeli ..
ARGE, robotik, bilişim, mekanik tümü...
Mandaldan yapılsın , plastik kovadan. Yapılsın önemli değil, önemli olan fikir dir.
Çocukluğumda japon mallarini kimse almak istemezdi kalitesiz diye, adamlar teknikojiye yön veriyor.
Şimdi aynı sözler çin malları için söyleniyor.
Dayanıksız, kalitesiz, çakma ürünler diye...
Ana dünya onlara muhtaç...
Teknoloji de zirve...
Bizlerde bir yerden başlayacağız, gelişeceğiz...

Teknolojide ki yenilikleri duyunca, görünce seviniyorum, mutlu oluyorum. Gurur duyuyorum.
Bizim insanımızın da, genç mühendislerimizin de başarıları var, katkıları var.
Plastik kovalı proje tutarsa, metalden, sert çelikten, titanyum dan vs vs ... den yapılır
Öğrenci nereden bulsun titanyumu, zirkonyumu.
Bulmuş plastik kovayı yapmak istediği projeyi anlatıyor.
Yapılanları küçük görmeyi, kendimizi ezmeyi seviyoruz.
Doğru olanı... teşvik etmek, pırıl pırıl genç beyinleri desteklemek
Fuarların festivallerin amacı bu ...

@Ar-kur-Tek
Duygulara tercüman olan, çok güzel bir yazı olmuş.
Tebrik ederim.
 
Son düzenleme:
TEKNOFEST'in temel amacı, Türkiye'nin milli teknoloji hamlesini desteklemek ve teknolojiye dayalı bir gelecek inşa etmektir.

Herşeyi alkislayacam diye iyice zivanadan çıktınız
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…