Toplama

enesaskin

Üye
Katılım
18 Şub 2014
Mesajlar
27
Puanları
1
Yaş
45
Merhabalar, gelen bir değeri tia portal üzerinde toplama işlemine nasıl tutarız. gelen değer sürekli olarak gelen sayıya göre toplanarak artacak. teşekkürler.
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Slm.
Kısa bir çalışma yaptım simulatörde çalışıyor değerler çok büyük olacaksa DW kullanınız.


Büyükse veya küçükse kısmını da yükselen kenara atayıp öyle kullanmak lazım.
 
gelen değer üstüne toplanıyor değilmi db lerde yardımcı olabilirmisin? Teşekkür ederim
 
Slm.
Şuanda paydos ettim vakit bulursam pazartesi bakarım. Söz vermeyeyim ama yardımcı olabilecek arkadaşlar var olurlar o zamana kadar. İyi akşamlar.
 
Slm.
Şuanda paydos ettim vakit bulursam pazartesi bakarım. Söz vermeyeyim ama yardımcı olabilecek arkadaşlar var olurlar o zamana kadar. İyi akşamlar.
Teşekkür ederim Allah razı olsun. Tek bir nokta kaldı sadece oda gelecek değerin analog bilgi olarak gelmesi yine aklınıza ellerinize sağlık. hayırlı akşamlar.
 
Slm. Şayet loadcell ile konveyörlü tartım vs. Gibi bir iş yapiyor iseniz verdiğim ornek ise yaramaz bunu bastan soyleyeyim.

O tip işlerde Sayısal integral denilen mantik izlenmeli. Kısaca ozetlemek gerekirse bir data blok oluşturulur ve bu bloğun cycle time'ı 8 ila 10 ms ayarlanir ve her cycle bitiminde alinan analog değer toplanarak hesaplamalar yapilir. Bu tip islerde sayisal integral mantigi kullanmada fayda var.
 
evet aynen bu konu üzerinde çalışıyorum. Bunun ile ilgili olarak bir örnek hazırlayabilirmisin? Ricaedebilirmiyim? Yada bahse aldığın konu ile ilgili örnek bir çalışma linki yollayabilirmisin? Teşekkür ederim.
 
Slm. Bunun için yeterli zamanım yok elimde hali hazırda örnek te yok. Fakat öneri olarak siemens otomasyon katoloğunda S71200 İçin tartım modülleri ve hazır konfigrasyonlar mevcut müşteri destek hattından bu konu ile alakalı yardım alabilirsin. Ayrıca konuya vakıf diğer arkadaşlarda yardımcı olabileceklerdir. İyi çalışmalar.
 
Anladım konuda bir yeri eksik anlattım sanırım. Her şeyden önce cevapların için çok teşekkür ederim. bir endüstriyel firması randıman olarak pano oluşturmuş ve her işlemde çıkan kg değeri analog sinyal olarak göndermekte. Benim amacım bu gelen analog değeri mevcut kg değerine çevirip her gelen değeri ayni şekilde alıp toplayacağım.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…