topraklama direnci

Yani sonuç olarak kullanılan koruma ekipmanlarına göre topraklama max. drencimiz değişiyor.Doğrumu?
 
Evet Nazmi Bey,Elektrik Tesislerinde Topraklamalar Yönetmeliği böyle diyor. Ayrıca Elektrik Tesis Yönetmeliği de KAKR ve müsaade edilen toprak direnci değerlerini veriyor. Yönetmelik okumak keyifli bir şey değil maalesef, ama hayati önem taşıyor.
 
Açıklamalarınız için çok teşekkürler. Çok yardımcı oldunuz
 
Arkadaşlar pratikde elinizden geldiğince toprak direncini düşürün. Düşmesi için gerekiyorsa çıplak tel döşeyin. Tesisler için topraklama çok önemlidir.
Topraklaması iyi olmayan tesiste sık sık motor arızası olur.
 
oneparsa arkadaşım bu şekildeki açıklamalarla yanlış yönlendirme oluyor.Topraklama direncinin düşmesi için gerekiyorsa çıplak tel döşeyin demşsin.Böyle bir standart yok.
Topyaklaması iyi olmayan tesiste sık sık motor arızası olur demişsin, böyle birşey söz konusu bile değil. topraklamanın motorun çalışması ve arızalanması için hiçbir sebebi yoktur.Motorlarda topraklama sadece herhangi bir arıza sonucunda kaçak akımın sisteme ve kullanıcılara zarar vermeyip direk toprağa akması içindir.

Topraklamanın amacı techizatı ve kullanıcıyı korumaktır derken buradaki korumayı techizatın arıza yapmasını önlemek gibi algılamayalım
 
Uzun zamandır yorum yapılmamış buraya. bilgiler karışmış.
Sonuç olarak bir meskende ölçülen topraklama değeri ne olmalı neyin altında olmalı düzelnli yazılmış bir bilgi yok mu?
 

Forum istatistikleri

Konular
129,712
Mesajlar
929,188
Kullanıcılar
452,424
Son üye
burceivedi

Yeni konular

Geri
Üst