DinTOR
Üye
- Katılım
- 31 Eki 2008
- Mesajlar
- 241
- Puanları
- 1
- Yaş
- 40
bir iletkenden geçen akımın değerini onun ucuna bağalanan yük(her tülü Elektrik yükü, aktif, endüktif, kapasitif) belirler. Bu yükün gücü neyse çekilecek olan akımda odur. Dolayısıyla akımın toprağa akması gibi bir durum söz konusu olmaz.
Topraklama; trafonun yıldız noktasını toprağa bağlayarak yapılır. Bu topraklanmanın sebebi faz-nötr kısa devresi durumunda nötr hattının faz hattına dönüşmesine engel olmaktır. topraklama yapmak suretiyle nötr hattı toprağa yani potansiyel olarak sıfıra çekilmiştir. Bunun haricinde gerilim düşümü oluşturmaya yönelik bir amacı yoktur. Umarım anlatabilmişimdir.
Anlıyorum mantıklıda geliyor lakin tedaş uzak mesafeli hatlarda hep bu yöntemi uygulayarak nötrü sıfıra yaklaştırıp fazı güçlendirmeye çalışırlar.
Ben galiba denemeden ikna olamayacağım
iletkenlerin direnci olduğu gibi topraklamanında bir direnci vardır.Sizin topraklamanız bakır iletkenden daha iyi bir iletken olamayacağına göre iletken dururken topraklamadan akım akmayacaktır.Yani elektrik okadar akıllıdır ki kolay gidebileceği yol varken zor yollarda uğraşmaz.
Akım yüksek potansiyelden düşüğe doğru hareket eder nötr iletkeninde 25 volt varken toprak sıfır dır. Söylediğiniz elbette doğrudur ama burada kaynak nötr dür.
Kablolarda ek varsa mesafe uzak olduğu için gerilim düşmesi olabilir
Ölçü aletini nötr ile topraklamaya deydirdiğinde değer 1.2 olamsı lazım buda sana nötr ile t.lama sağlam olduğunu gösterir. topraklamıyı iyi bağlaman gerekiyor
1,2 dirençmi anlamadım ?