Topraklama gerilim düşümü için kesin çözümmüdür ?!


Anlıyorum mantıklıda geliyor lakin tedaş uzak mesafeli hatlarda hep bu yöntemi uygulayarak nötrü sıfıra yaklaştırıp fazı güçlendirmeye çalışırlar.
Ben galiba denemeden ikna olamayacağım



Akım yüksek potansiyelden düşüğe doğru hareket eder nötr iletkeninde 25 volt varken toprak sıfır dır. Söylediğiniz elbette doğrudur ama burada kaynak nötr dür.



1,2 dirençmi anlamadım ?
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Denedim arkadaşlar galvanizli direk topraklamasına nötrü bağlayıp, bağladığım yerden hattı ölçtüğümde Şebeke geriliminin yaklaşık 2 volt arttığını gördüm.
 
Denedim arkadaşlar galvanizli direk topraklamasına nötrü bağlayıp, bağladığım yerden hattı ölçtüğümde şebeke geriliminin yaklaşık 2 volt arttığını gördüm.

2 V'luk bir artış var demek yanıltıcı olur. Neticede şebeke sürekli dalgalanıyor. Ölçüm hatasından dolayı da bu artışın olması da çok muhtemel.
 
gerilim düşümü hesabını neye göre yaptınız bilmiyorum ama istediğiniz gerilimi son almaçta göremediğinize göre hesap yalnış olmuş sadece kablo kesitini yukseltin değişmez yerin altında kaldı diyosan asfaltı çoktan attık misali direklerden nötür al dicem ama bu seferde panondaki tiriod tutmucaktır naapcaksın sence
 
panoda tiriod yok. dolayısıyla hatta 2 adet elektrot daha ekledim ve neticede 2 voltun üzerinde ölçünün arttığını gördüm. fluke ile ölçtüm. topraklamalar ölene kadar problem yaşamam galiba.
 
gerilim düşümü nedeni akım gecen iltekenin direncinin sıfır olmamasından kaynaklanmaktadır, gerilim düşümünün çözümü topraklama yapmak değildir, sizin dediğinin sıfırlamadır ve gerilim düşümü azaltmak için yöntem bellidir, kablonun kesit alanını büyütüp iç direnci azaltabilirsiniz, daha yakın bir trafo bulmanız da işinizi kolaylaştırır onun haricinde bir çözüm sürekli olmaz diye düşünüyorum, yanlışım olabilir varsa düzeltin arkadaşlar.
 

Haklısın kardeşim, Elektrotlar işlevini kaybedene kadar çözüm devam eder ve sonra hat elektrotsuz günlerine geri döner.
Ben kesiti büyük almıştım zaten ama % 10 a yakın gerilim düşümü oluyor ama standardı yakalamaya çalışıyordumda bu halde imkansız hepsi geçici çözüm oluyor.
 
Hocam gerilim düşümünü motorlarda %3, diğer cihazlarda %1.5 standart değerlerine getirmek için, kesiti yükseltmen gerekir. Topraklama ile sistemindeki dediğin bir uygulama ile gerilim düşümü azalmaz. Aydınlatma direklerinin lokal olarak topraklandığını düşünürsek ve her bir direğin de nötrünü topraklarsak, sistemde sıfırlama olur ki bu da 2. yanılgı olarak karşımıza çıkar.
Kolay gelsin.
 
yapmadığın bişey kalmış,sanırım 125 w sokak lambası kullandın,armatür içlerine uygun güçte kondansatör takarak reaktiften kurtulup gerilim düşümünü bir miktar azaltırsın. faydası olur..........................
 

Aslında mantıksızda değil hani, lakin güvenlik daha önemli o yüzden direklerden bağımsız topraklama kullandım.


150W armatürler vardı kapasitör sözleşmemizde vardı takmamışlar çekilen akımı ölçünce anlıyorsun, 1,8 amper çekim vardı, kabul etmedim 20 mikro farad kondansatör taktırdım tümüne akım 0,9 ampere düştü 200 watt civarında şu an
yani söylediğinizi bildiğim için yaptırdım, yaptırmasaydım gerilim düşümü %25 lere çıkardı.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…