Topraklama hattındaki kaçak elektrik

Ukvi2

Üye
Katılım
23 Eki 2024
Mesajlar
1
Puanları
1
Yaş
28
Merhaba herkese

Bir ay önce yeni eve taşındım iki yaşındaki toki dairesi. Kullandığım bilgisayarımda ve bileşenlerinde statik elektik birikme problemi yaşıyordum ve prizi kontrol etmek isterken birkaç anlamlandıramadığım problemle karşılaştım ve sizlere danışmak istedim.

Tüm sigortalar açıkken kontrol kalemiyle prizdeki topraklama demirine dokundurunca elimi elektrik çarptı. Çok yüksek değil ancak statik boyutunda küçük değil. İndirdim şalterleri açtım prizi, faz kablosu çıplak kalmış, muhtemelen ark yapıyordur diye düzelttim. Ancak topraklamaya, kontrol çubuğunu değdirince şalterler kapalı olmasına rağmen yine ışık gelip elektrik çarptı ancak çıplak elle dokununca çarpmıyordu. Aynı zamanda fazdan ve nötrdende cılız bir ışı geliyordu kontrol kalemine. Eldiven takıp prizi montelerkende kaçak elektrik rolesi attı.

Ertesi gün site yönetimi elektrikçileri geldi bina genelinde problem yok diyip evi kontrol ettiler ve gerçektende evdede herhangi bir problem çıkmadı kendimde test ettim.

Ancak olay günü yaşadıklarım ve elektronik cihazların ısınması statik elektrik birikmesi gibi olaylar neden yaşandı? Evin içindeki elektrik tesisatından veya muhtemelen diğer komşuların elektrikli aletlerinden topraklamaya kaçak akım gelmesinden sebeple topraklama hattının sağlıklı çalışmaması sebebiyle yaşanmış olabilir mi?
 

Forum istatistikleri

Konular
129,612
Mesajlar
928,495
Kullanıcılar
452,274
Son üye
acqustic

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst