@Öğretmen27 sen durumu anlamamışsın arkadaş kendi toprak hattını 0 dan çekecek mevcutta bir topraklama yok ve yönetmelikte geçen durum budur .
Binanın Elektrik tesisatında öyle keyfinize keder tadilat yapamazsınız ; kendinize özel topraklama da çekemezsiniz ; çekerseniz de olacak her türlü riskin sorumluluğunu üstünüze alırsınız ; elektrik işi ben yaptım oldumla olmaz ; ......
Tedas gelip ana sayac panomuza kadar topraklama getirdide bizmi istemedik..koruma topraklamasi zaten kisinin kendisinin yapmasi veya yaptirmasi gereken bir durum..ozel olarak sohbene,asansore,sicak su kazanina kisacasi istediginiz heryere harici topraklama cekilebilir..tabiki yapilan islemin normlara uygun yapilmasi,yapildiktan sonra da uygun olcu aletleriyle direnc degerlerinin kontrol edilmesi onemli..eski tesisatlarda toprak ve notr kabloları geneli izolesizdir.
ben kendi toprak hattınızı çekmenizde bir sakınca olduğunu düşünmüyorum ve böyle bir ibare varsa @ÖKSÜZÇOÇUK arkadaşımız paylaşırsa bizde bilgilenmiş oluruz.
eski tesisatlarda toprak ve notr kabloları geneli izolesizdir.
ben kendi toprak hattınızı çekmenizde bir sakınca olduğunu düşünmüyorum ve böyle bir ibare varsa @ÖKSÜZÇOÇUK arkadaşımız paylaşırsa bizde bilgilenmiş oluruz.
Oraya buraya harici topraklama çekmek diye bir şey de sözkonusu olamaz ; konut içinde kullanıcı bu durumlarda topraklı prizleri kullanarak bu sorununu çözer ; asansör tesisatı ise zaten kendi projesi olan bir tesisdir ; bunun topraklaması sonradan ilave edilmiş değildir .....Tedas gelip ana sayac panomuza kadar topraklama getirdide bizmi istemedik..koruma topraklamasi zaten kisinin kendisinin yapmasi veya yaptirmasi gereken bir durum..ozel olarak sohbene,asansore,sicak su kazanina kisacasi istediginiz heryere harici topraklama cekilebilir..tabiki yapilan islemin normlara uygun yapilmasi,yapildiktan sonra da uygun olcu aletleriyle direnc degerlerinin kontrol edilmesi onemli..
Valla hocam benim bulundugum tesiste neredeyse 10 tane harici topraklama var..bazi hassas olcum cihazlari icin hepsine ayri ayri topraklama cubugu cakilmis.uretici firma bu sekilde istiyor..senin sebeke topraklamn bizim cihazda parazite neden oluyor deyip ayri topraklama istiyorlar.bizde ayri topraklama yapip sorunu cozuyoruz..bunun icinde mi gidip dilekce verecegiz tedasa xedasa..topraklama hatti revizyonu icin ben boyle birsey ne gordum ne de duydum.ilgili kisinin sorumlulugundadir diye biliyorum?Oraya buraya harici topraklama çekmek diye bir şey de sözkonusu olamaz ; konut içinde kullanıcı bu durumlarda topraklı prizleri kullanarak bu sorununu çözer ; asansör tesisatı ise zaten kendi projesi olan bir tesisdir ; bunun topraklaması sonradan ilave edilmiş değildir .....
Mevzuatı oturup ben yazmadım İşyeri tesisleri için durum farklı olabilir ; şöyleki bu tesisler genelde kendi besleme transformatörlerinden beslenir ; işletme topraklamaları da kendilerine aittir ; bu durumda yapılan değişiklikleri mevcut projelerine işleyip ; topraklama ölçüm değerlerini de kayıt altına almaları yeterli olur diye düşünüyorum........Valla hocam benim bulundugum tesiste neredeyse 10 tane harici topraklama var..bazi hassas olcum cihazlari icin hepsine ayri ayri topraklama cubugu cakilmis.uretici firma bu sekilde istiyor..senin sebeke topraklamn bizim cihazda parazite neden oluyor deyip ayri topraklama istiyorlar.bizde ayri topraklama yapip sorunu cozuyoruz..bunun icinde mi gidip dilekce verecegiz tedasa xedasa..topraklama hatti revizyonu icin ben boyle birsey ne gordum ne de duydum.ilgili kisinin sorumlulugundadir diye biliyorum?