Murat Bey çok doğru bir laf etmiş, topraklama her durumda insanı korumuyor öyle değil mi? Hem ben lamba takarken anahtar açık ve faza dokunursam prizdeki toprak hattının bana bir faydası yok, hem bir diğer örnekteki gibi küçük çocuğum eline çivi alıp prize sokarsa ona da faydası yok. Şimdi denirse ki sen anahtar açık lamba takma veya sigortayı kapat, veya evde ortalıkta çivi bulundurma, çocuk korumalı priz tak ve tedbirini al. Tamam bunlar doğru da hayattır bu insanlık halidir, mesela eve mobilya tesisat vs. işi için usta geldi, düşürdüğü çivinin farkına varmadı, biz de görmedik. Çocuk da buldu soktu prize. Veya atıyorum televizyonun kablosu kenardan sıyırılmış kimse farkına varmadı, çocuk da gitti orayı tuttu. Topraklamanın bu durumların hiç birinde bana bir faydası olmadığına göre, topraklama olsa da olmasa da KAR takılmalıdır bence. Evde KAR takılı nasılsa kimseye bişey olmaz diye güvenip de insanların akım altında çıplak kabloları veya çocuklu evde çivileri yerlere serecek hali yok. İnsan tedbir de alsa kazalar görülebilir, tekniğin bu kazalardan insanları korumak için hazır durumda olması gerekir.