eltekenerji
Galcon Temsilcisi
kaçak akım rölesini kaç mA takılıyken makina gövdesine temas olunca attırmayı düşünüyosunuz? dokunacak olan insanın vücut direnci hakkında ne kadar bilgi sahibisiniz ? işi şansa bırakmakmı mantıklı yoksa garanti yapmakmı mantıklı sizce.
evet belki çalışabilir belki diyorum bakın ben bir cihazın %100 çalışacağından emin değilsem çalışmaz der gecerim şansa bırakmam aptallık olur kendi şahsım adına ben topraklama olmayan eve K.AK.R takmam.
mesleğimden para kazanıyorum çünkü riske atamam böyle bir durumda topraklama mevcut olmayan bir tesisatta insan makinaya nasıl dokunacak parmağında nasır vb. varmı kalp düzensizliği varmı ? panik atakmı ? ıslak bir zemindemi dokunacak yalıtımlı bir zemindemi dokunacak makinaya gelen kablonun direnci nedir kaçak akımın %100 sağlam olduğuna eminmiyiz neye göre insan dokununca atar diyoruz önce bu soruyu cevaplayalım bence arkadaşlar bana bir tane kaçak akım rölesi verin sağlamlığı ve topraklama olmayan evde insan dokununca bu kesinlikle atar atmazsa ölümlerden ben sorumluyum deyin fikirlerimi anında değiştiricem SAYGILAR
evet belki çalışabilir belki diyorum bakın ben bir cihazın %100 çalışacağından emin değilsem çalışmaz der gecerim şansa bırakmam aptallık olur kendi şahsım adına ben topraklama olmayan eve K.AK.R takmam.
mesleğimden para kazanıyorum çünkü riske atamam böyle bir durumda topraklama mevcut olmayan bir tesisatta insan makinaya nasıl dokunacak parmağında nasır vb. varmı kalp düzensizliği varmı ? panik atakmı ? ıslak bir zemindemi dokunacak yalıtımlı bir zemindemi dokunacak makinaya gelen kablonun direnci nedir kaçak akımın %100 sağlam olduğuna eminmiyiz neye göre insan dokununca atar diyoruz önce bu soruyu cevaplayalım bence arkadaşlar bana bir tane kaçak akım rölesi verin sağlamlığı ve topraklama olmayan evde insan dokununca bu kesinlikle atar atmazsa ölümlerden ben sorumluyum deyin fikirlerimi anında değiştiricem SAYGILAR
Gerekli açıklamayı yaptım konuya iletimdeki yazan garantileri sağlasınlar versinler bana o garantiyi fikirlerimi değiştiricem bende ben GARANTİ yi 10mA İLE VERİRİM FAKAT 10mA k.ak.r makinanın çalışmasını engeller sürekli açarsayın şef fatih özdamar arkadaşımız rolenin sağlıklı çalışabilmesi için topraklamaya ihtiyaç olduğunu söyledi. doğrudurda.tabii hiç toprak hattı yoksa role atmazmı?atar toprağa 30 ma akış olduğu zaman atar.çamaşır makinalarının buzdolaplarının bulaşık makinalarının vb gövdesinde topraklama vardır ama bunlara ne kadar güvene biliriz atarmı atmazmı atmazsa biz dokunduğumuzda üzerimizden 30ma geçer atar yine birşey olmaz mantığını kabul edemeyiz.zaten herkesin evinde simens gibi kaliteli markalar yok. çoğu ucuz çin malı roleler topraklama varken güvenemiyoruz yokken atma garantisini nasıl verbiliriz.o yüzden işimizi şansa bırakmayalım iyi bi topraklama ve iyi bir roleyle koruma yapalım.slm
çocuğun kalp hastalığı varsa ne olacak ? çocuğu sağlık rapaoruylamı gezdiricez evde ? ya çocuğun vücut direnci 30mA i kaldıramazsa ?cocugun üzerinden 30ma geçtikten sonra atar tabi.
Moderatör tarafında düzenlendi: