nonstoprocker
Üye
Öncelikle merhabalar çevremde elektrikten çok çok iyi anlayan insanlar olmadığı için tekrar buraya yazma kararı aldım. Yıllardır süren bir arızam ile alakalı mücadeleme devam ediyorum.
(MEVCUT ARIZA ; Bilgisayar herşeyi ile dört dörtlük çalıştığını söylüyor ki öyle, ama anakart arızası gibi, arızalı bir usb aygıt takmışız gibi birden fazla tuşa basınca kitleniyor komutları almıyor ağır çekim modu vs.. karışık detaylı ve çok kafa karıştırıcı o yüzden daha fazla detay vermek istemiyorum.
Uzun lafın kısası yakaladığım %100 bir olay üzerine bunları yazıyorum. Bilgisayarı kapadım. Fişlerini çektim ve kasanın power tuşuna uzun süre basıp var olan elektriği ve statik elektriği emdim. 1 saat sonra falan kasayı açtığımda çok güzel akıcı bir şekilde açıldı hemde hiç bu zamana kadar açılmadığı gibi bariz belli etti. Çalışmaya başladıktan sonra tekrar başladı. Sorun nerde burda diyecek olursanız, kasa çalıştığı esnada biriktirdiği yükü elektromanyatik dalgaları mı statik Elektrik mi adı herneyse siz koyun. İşte bu olayları topraklama olmasına rağmen kasa bilgisayar çalıştığı esnada devir daim yapmıyor yani toprağa atmıyor bunu %100 anlayabiliyorum. ve yıllardır uğraştığım arazının nedeni de bu. Anakarta zarar veriyor belki de kalıcı zarar vermiştir. Verimli bir şekilde çalışmıyor.
Nasıl bir topraklaman var diyecek olursanız 5 metre toprağa çakılan bakır 5 metre de kum'a çakılan bakır çift taraflı topraklama olmuş oldu.
Buna rağmen hissettiğim ve gördüğüm sanki kasa çalışırken var olan o statik yada dengesiz elektriği topraka atmıyor. Bunun için ne alınabilir ? ne yapılabilir ? Nebilim bir role bir şalter ? nötr kaynaklı bir sorun varsa bunun teşhislerini yapabilen bir şalter.