Benzer bir olayı 15 sene kadar önce chip online sitesinde yaşamıştım.
O yıllarda donanımlar XP veya Win7 destekli idi.
Vatandaş 40 tane site gezmiş, hiçbir çare bulamamış. Kazara bizim YAMYAMLARIN SOHBET BÖLGESİ'ne gelmişti.
Kısa bir özet geçtikten sonra dedim ki sürücüleri kurdun mu?
Aabi Win7 zaten sürücüleri tanıyor ya demişti.
Ben de kıkırdadım ve öylece bıraktım. Çünkü donanım sürücü yükleme kurallarını anlatabilmem mümkün değildi.
Uzunca süre peşimde gezdikten sonra yalvar yakar aabi noolur şu PC yi halledelim dedi.
Dedim ki sadece windowsu kur ve hiçbir yükleme yapmadan team ile bana bağlan. Ayrıca anakartın orijinal sürücü CD'si ve
Ekran kartının orijinal CD'si hazır bulunsun yanında dedim.
Formatı attıktan sonra bana bağlandı. Anakart kaynaklarını bir inceledim hepsi XP destekli donanım
Win7 nin uyumluluk modunu kullanarak XP sürücülerini Win7 için kurdum. Tüm sistemin sürücülerini kurduktan sonra tembih ederek dedim ki...
Hiçbir oyun moyun kurma. Sadece Win7 için güvenlik güncellemelerini kur. Yasal bir antivirüs programı kur. Güncellemeler bittikten sonra sistemi zaralılara karşı tara ve bana haber et.
Birkaç gün sonra tekrar aradı. Tüm güncellemeler bitti diye.
Tekrar team ile bağlanıp gerekli optimizasyonları yaptım. Artık oyunu kurabilirsin dedim.
Ertesi gün foruma geldi dedi ki...
''AABİ PC YAĞ GİBİ OLDU BEE''
Belki
@Yunusgr bu olaya tanık olmuştur..
Bu konuda ise....
PC'nin power tuşuna basmak suretiyle statik elektrikten kurtulamazsın. Ayrıca senin PC nin bu olayı statik elektrikle ilgili değildir.
Genel olarak incelediğimde ve anladığım kadarıyla PC de PULL-UP yani yığılma olmaktadır. Yığılma olayı bazı işlemlerin sırası ile yapılmasını gerektirdiğinden PC önceki işlemleri yapmadan başka işleme geçmeyeceğinden daimi bir bekleme durumu kaçınılmazdır.
Yığılma olayı eskiden modemlerde sıklıkla olur, bu yüzden modemin arada bir resetlenmesi tavsiye edilirdi. Özellikle ADSL modemlerin ilk çıktığı dönemlerde.
PC de de bir çok veri aynı anda işlendiği için iyi yapılandırılmamış bir donanımda sıklıkla görülmektedir.
Ancak win8 den sonra artık windows işletim sistemlerini terk ettiğim için, yazılımsal olarak önerilerde bulunamam.