@harungundogdu Şimdi işler güzelleşti harika bilgilerle bizi daha doğrusu beni mutlu ediyorsun öncelikle eline ve aklına sağlık.
Harmonik olayını araştırdım. Bununla alakalı olarakta önlem ve adım olarak EPC,EMC, VS. bu isme benzeyen bir otomasyon firmasından Filtre almıştım. Filtre'yi denediğimde çok büyük bir fark hissettim ama mevcut arıza düzelmedi tabi ama mouse sensivite inanılmaz akıcılaştı ve kaliteleşti hemen farkettim. (Ama sadece mouse klavye bölümü ) (Sens ayarı yapma ihtiyacı bile hissettim düşün DPI ayarı ) Dedim bir süre bu böyle takılı kalsın. o zaman UPS yoktu. regülatör + EMC FILTRE harmonikleri dengeleyen bir şey mi her neyse o vardı ama ondan da sesler, cızırtılar değişik korku yaratacak sesler çıkarmaya başladı ve söktüm çıkarttım iade ettim. Ama gerçek şu ki 1 milyonda %0.01 ihtimalli olarak düzellti ama sadece usb
(
@Mr_YAMYAM bu arada, bundan önceki B450 chipset'e ait AMD bir MSI gaming pluss anakartım vardı yanlış hatırlamıyorsam onda da bu arızanın birebir aynısı vardı ve o anakartı kaldırmıştım ve sonra bir arkadaşımın sistemine takıp topladıktan sonra, işlemci anakartı görmemişti. ne yaptıysam ne ettiysem bir türlü görememişti. Ve bende bunu bizim PC'cilerin anakartcıların tamir edildiği çarşı gibi büyük bir yer var namıdiyar MECİDİYEKÖY'dür adı. Ve ordaki serviste arkadaşlar KUZEY ve GÜNEY KÖPRÜSÜ adı altında olan bu chiplerin modüllerin tam ad isim veremiyorum zarar gördüğünü ve anakartın bozulduğunu söylemişti. İşte, olayda bu zaten bu KÖPRÜLER dağıtım esnasında bir akıma maruz kalıp zarar görüyorlar ve bundan ötürü de parçalar zarar görüyor diye düşünüyorum. Zaten pc'yi kullanırken bilgisayara arızalı bir USB aygıtı bağlamışım gibi bir reflex veriyor.
Diyor ki bana, kulaklık klavye işte herhangi bir şey arızalı ve bana arızalı parça takmışsın diyor anakart USB portların üzerinden. EE varmı böyle bir arızalı aygıt diye sorucak olursan yok. Hadi diyelim var ihtimaline karşılık TeamW üzerinden kablolsuz telefon üzerinden pc'de testler yaptım. (Hiçbir aygıt bağladamadan sadece monitör) Aynı ama işte bu bahsettiğim akım köprü olayı zararlı akım vs.. adı herneyse ondan dolayı usb portlarına müdahale ettiği için anakart ise böyle bir reflex veriyor ve doğru ben bunu hissediyorum.
"Küçükken Knight Online diye bir oyun vardı. O zamanlar ise bende vestelin en eski tüplü bir bilgisayarı vardı. neyse oyunda ekranı en sağa çevirdiğin zaman karakterin etrafında kamera dönerdi. işte bir gün bu haraketi yaptım ve döndürme esnasında karıncalanma gibi fps düşüşü gibi tırtıklanma gibi yani şuan hissettiğimin aynısını görmüştüm. Neden yapıyor yaa bunu derken kasanın en tarafına bağlı USB vardı ama onun ne olduğunu hatırlamıyorum muhtemelen bir USB'dir yada harici bir disk'tir. Neyse onu çıkarınca düzelmişti anlık olarak. O zamanlar yaşadığım arıza söz konusu onun aynısı şuan da mevcut. işte bu yüzden elektrik üzerine yükleniyorum. ) akışını direk hissettim hiç unutmuyorum. Belki bu filtrenin en kaliteli en güçlü olanlarını bulsak yada yaptırsak belki bu olaya kökten cözüm bulur. Bunun adı da sanırım bu sarmalı elektrik trafoları ? pek emin değilim..
@harungundogdu Harmonikler olayına ek olarak kelepçe tarzı monitörlerin, klavyelerin, belirli usb ile bağlanan aygıtların giriş kısımlarında tombik nasıl tarif edicem bilmiyorum bi çıkıntı kabloyu saran harmaniklere dalgaları engelleyen bir aygın küçük bir bombele var ahh keşke adını bilsem
neyse bu işi yapan kücük metal gibi kablolara bağlanan kelepçe misali halkalardan gittim aldım perpadan 5 10 tane bunları da harmonik olayı ile ilgilenirken o filtre ile beraber bunları da taktım yine dediğim gibi klavye ve mouse bi canlandı ama oyunlardaki performans olayı akıcılık yok bu arada akcılıktan kastım +240 fps yani iyi ama yokmuş gibi kasma hissi var ama kasma yok böyle entarasan bir olay. Herneyse unutmadan bu halka olayını da anlatim dedim harmoniklerle alakalı olarak..
Windows kurulum olayına gelicek olursak tabi tabi ki Windows 10 kuracağım bundan şüphe yok.
Ve bunu seninde
@Mr_YAMYAM 'ında dediği gibi DVD üzerinden Burda cd yapıp DVD üzerinden kurup, anakart kutusunun içerisinde bulunan kendi sürücü CD'si ile kurulumları yapacağım internetsiz ve ardından VLC (Video oynayatıcı) kurup rast gele arşivlerimden dizi video açacağım ve gözlemleyeceğim. O aşama da bile bariz net bir şekilde anlarım. Çünki video izlerken arka plandaki nesneler sürekli titriyor sanki ekran kartı sürücüsü yokmuş gibi. Ama sabit bir görüntü yani space basığ durduduğunda herşey çok net ve çok güzel.
Bir de bios resetlemesinden bahsemişsin sanırım CMOS yani bios'u resetleme olayı tamam bilgim var sorun yok ilk önce onu da yaparım kurulumdan önce fabrika çıkışı olarak stabil kurulumlarımı yaparım. A Kalite olayına kesinlikle katılıyorum parçaların coğu marka ve böyle küçük şeylerı bu firmalar hesaplamıştır.
Komik gelecektir belki ama, Türktelekom anaport kutusundan direk evime özel 20 ile 15 metre arasında CAT 6 ile kablo çektiğim zamanlarda Ugreen cat 7 kablo da aldım ve modem ile kasa arasında kaliteli bir bağlantı olsun diye ve şuanda da Ugreen CAT 7 kullanıyorum aktif bağlı olarak.
( Tüm oyunlarda mevcut MS çok kaliteli gözlemlerimi ve araştırmalarımı yaptım)
Monitörler herz olayları vb tüm konularla alakalı 3 4 yıldır sürekli bir akıcı oyun oynama istikrarım yüzünden her oyun başı belirli ayarlar yaptığım için artık Windows'un ve Nvdia'nın tüm ayarlarını optimizasyonlarını vs.. hepsini biliyorum. Yani bunların hepsini denedim oyunlarda fps sabitlemeyi, Gsynce kapatıp açmayı 120 herz ayarlama 144 herz ayarla 240, nvida üzerinden özel max desteklediği monitörün herz 244'müş mesela onu da denedim sadece herz olarak bir tık işe yaradı ama herz olarak arızaya akıcılığa cözüm yok. O darboğaz hissiyatı olayı gibi yada fps yüksek ama kasma hissine cözüm olmadı. Nvdia'anın tüm performans ayarlarını 3D ayarlarıyla, özel ayarlarla ve yada direk performans'a çekerek vs denedim fayda etmedi. Her oyun öncesi her oyun için ayrı ayarlar yapıyorum ki daha akıcı oynanılabilir hale getirmek için. Windows'un görüntü / donanım / ekran iyileştiştirmeleri ni bile aktif ediyordum bu daha kötü yapıyor gecikme inanılmaz çoğalıyor bu seferde.
@Mr_YAMYAM ile bu konu hissettiğim kadarıyla cözülücek ama lakin önce onun tüm söylediklerini, seninkiler de dahil olmak üzre pür dikkat tüm ayrıntıları ve detayları ile uygulamam lazım.
@harungundogdu Oyunlar ve orjinalliklere gelicek olursak. Oyunları unut yazmışsın. İnan oyunlar yada oyun oynamak artık zerre umrumda değil sadece şu bilgisayarda film izlemenin keyfini özledim ve bu olaya cözüm bulmak zaten 5 6 ay tatil yapacağım. Kurban keseceğim. Çocuk sevindireceğim. insanları mutlu edip sevindireceğim. Tüm forumları gezip bu lanet olayla uğraşan insanların dertlerine derman olacağım. Yani oyun oynama isteğim öyle bir köreldi ki zerre umrumda değil. Oyunlarımın her biri orjinal hiç bir şekilde crack vb kaçak oyun yok. Steam onları zaten stabil ve para ile satın alındı. Pugb,GTA V, CS GO, EUROTRUCK, FORZA SERİLERİ vs.. bunların hiç birini son 2 yıldır açmıyorum desem yalan olmaz. Çünki keyif zevk alamıyorsun akıcılık yok berbat bir görüntü yansıması var bu arızadan kaynaklı olarak.
Diğer oynadığım daha doğrusu tester olarak kullandığım 2 oyunum var onları da her bu arızaya yönelik hamle yaptıktan sonra test amacıyla eskisi gibi oynayabiliyor muyum diye test etmek için girdiğim oyunlar. Adları ise, Valorant ve League of legends. tek mermi atıp yoluma devam ettiğim oyuncu kitlesine mermi yağmuru yapıyorum düşün mermiler takıla takıla gidiyor. Slowmotion modunda gidiyor böyle tak tak seri seri gitmiyor. Lol'de ise karaktere komut veriyorsun şuraya git diye yavaş yavaş gidiyor akılık olmadığı için. aynı oyunda komut verip bir skill ( hamle yetenek ) yapmak için örneğin q tuşuna bastığında, karakter önce sanki bir besmele çekiyor sonra yapıyor hamlesini
eksiden bastığın an direk yapardı. Oyun moduma gelicek olursak zerre oyun oynamak için bu arızanın peşinde değilim. Tek derdim şu lanet olaydan kurtulup gözlerimin açık olarak ölmemi istemiyorum.
Neden bu kadar taktım ? Keşke kör cahil olsaydım teknoloji ile haşır neşir ve detaycı olan insanlar göz göre göre görmezden gelemiyor malesef..
Sonuç olarak Linux'u en yakın zamanda kuracağım bu akşam yada yarn akşam yada haftasonu tüm hamlelerimi yapacağım ve bunların hepsini yapmadan öncesinde oynadığım oyunların tümünde kesik kesik MSI AFTERBURNER ile video kayıtları alıp hem görsel hem sesli şekilde bir video atacağım.
@Mr_YAMYAM 'da performansını ve gözlemlemelerini ısı kullanım vs kendi gözleri ile görmüş olur.
Gözleri yordum ama bende bir o kadar mazilere gidip hatırladım yordum aklımı 1.5 saat sürmüş bunları yazmam..
Teşekkürler ..
haha tabi bu devir de bir bilgisayar kullanma yazılımının oyun oynamama ihtimali zayıftır ve bunu pek dikkate almadım. Şuan uzun bir metin yazdım orda da belirttim. Derdim oyun değil zaten şu lanet olaydan kurtulmak. Telefon numaramı yazdım sana bana wp'den birşeylar yazar mısın
@Mr_YAMYAM