Topraklası olmayan Hazır Seyyar Kablodaki topraklama olması hakk.

kontrol kalemi indüksiyon gerilimini faz varmış gibi gösterir yanıltır. Topraklama bağlantılarınızı tam yapın ve artıkakım anahtarı kullanın.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Herkese çok teşekkür ederim tek tek her şey bu elektromanyetik şey yüzündenmiş pek bilgim yok bu konularda eskiden anten kablolarında folyo falan olurdu demek normal kablolara da şart bu :D çok teşekkürler ilginizden dolayı
 
Topraksız prize takınca, seyyar kablonun toprak iletkeninin bir yere fiziki teması olmamasına karşın, faz iletkenin de olan hareketli manyetik alanın içinde kaldığı için gerilim indüklenir. Kablo yeterince uzunsa kontrol kaleminin ışığı yanar.
Arkadaslar bahsettiginiz olayin uzatma seyyar kablo markalarinla ilgisi yok. Toprakli uzatma kablosunu topraksiz prize takarsan, uzatma kablosu da biraz uzunsa toprak ucunda kontrol kalemi ynar. Cunku bosta kalan toprak kablosu yuklu olan faz kablosunun eloktro manyatik dalga etkisinde kalir.topraksiz priz kullanmamak gerekir. Zaten yonetmeliklere gore de tum rizler topraklamali olmalidir.
şebekelerin toprakları nötr (yıldız noktası ile) birleştirilir . bu yuzden kontrol kaleminizin ışıgı yanar.

voltmaetre ile nötr toprak, toprak- faz ve faz nötr değerlerini ölçüm.

nötr toprak 1-2 volt, toprak-faz ve faz nötr birbirine yakın ve 220 volt civarı çıkmalı.


KABLOYLA ALAKALI DEĞİLDİR BAHSETTİĞİNİZ DURUM.
Burdan cikartacagimiz sonuc kontrol kalemi ile kontrol yeterli degildir. Olcu aleti ile kontrol gerekir. Kontrol kalemi sadece var yok gösterir. Voltajini gostermez. Belki sadece bir kac volt vardi ama kontrol kalemi algiladi
 

Forum istatistikleri

Konular
129,100
Mesajlar
923,233
Kullanıcılar
451,410
Son üye
aeguney

Yeni konular

Geri
Üst