farketmez topraklama değerleri iyiyse çarpılma aynı oranda gerçekleşecektir.slmŞebeke nötrü değil de jeneratör fazı ile toprak arasına girdiğimizde ne olacak, asıl mesele bu.Eğer jeneratörlerde gövdede kendi nötrü ile irtibatlı olup bu şekilde gövde yoluyla bir toprak-nötr teması yoksa, o zaman jeneratörden aldığımız faz bizim üzerimizden toprağa akmaya çalışacak mı? Toprak o durumda da nötr olacak mı?
Merakım da şuradan çıktı esas, üstadlar elektriğin toprağa yol almaya çalışması ve toprakla temasımız varken çarpılmamızı, Elektrik santrallerinde üretilen elektriğin nötrü olarak toprağın kullanılması ve koca yeryüzünün nötr görevi görmesi olarak açıklamışlar, ben bunu hiç duymamıştım, hatta hep merak ederdim niye toprak hep nötr vazifesi görüyor durduk yerde diye.
Şebeke nötrü değil de jeneratör fazı ile toprak arasına girdiğimizde ne olacak, asıl mesele bu.Eğer jeneratörlerde gövdede kendi nötrü ile irtibatlı olup bu şekilde gövde yoluyla bir toprak-nötr teması yoksa, o zaman jeneratörden aldığımız faz bizim üzerimizden toprağa akmaya çalışacak mı? Toprak o durumda da nötr olacak mı?
Merakım da şuradan çıktı esas, üstadlar elektriğin toprağa yol almaya çalışması ve toprakla temasımız varken çarpılmamızı, Elektrik santrallerinde üretilen elektriğin nötrü olarak toprağın kullanılması ve koca yeryüzünün nötr görevi görmesi olarak açıklamışlar, ben bunu hiç duymamıştım, hatta hep merak ederdim niye toprak hep nötr vazifesi görüyor durduk yerde diye.
doğrudur o yüzden prizlerin nötrüne baktığımızda faz görürüz. jeneratörleri şebeke enerjisini tamamen kapatmadan kullanmamalıyız.ayrıca k.arolesiz kullanmamalıyız.tesisatta sıfırlamalar varsa nötrdede faz olacağından tehlike arz eder.slmbu arada jeneratör çıkışı 2x110volttur. kontrol kalemiyle baktığınızda 2 tarafta da faz görünür..
Şebeke nötrü değil de jeneratör fazı ile toprak arasına girdiğimizde ne olacak, asıl mesele bu.Eğer jeneratörlerde gövdede kendi nötrü ile irtibatlı olup bu şekilde gövde yoluyla bir toprak-nötr teması yoksa, o zaman jeneratörden aldığımız faz bizim üzerimizden toprağa akmaya çalışacak mı? Toprak o durumda da nötr olacak mı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?