Suat_Korkmaz
Profesyonel Üye
Ha frezede kesmek için diyorsun. Tamam.resimini buldum. bu arada kaç tane lazım. benim frezenin 4. eksenine özel bir aparat yapıp çıkarabilirim.
ikiside olur. ama vargel (planya) olsa çok rahat yapılır.Frezede kesmek için mi diyorsun yoksa tornada kesmek için mi?
aynen bundan bahsetmiştim tabi benim düşündüğüm kesici 8x8 hss den bileme olacaktı.
Abim sendeki makinalara hastayım. Tez vakitte hem testere hem dik freze almayı düşünüyorum. Dik frezenin kontrolü CNC mi, manuel mi. CNC ise tutucu aparatın tüm işlemlerini dik frezede kolaylıkla yapabilirsin.Bizim takımlarda şekillenmeye başladı. Kırlangıç frezenin devrini düşük tutmak gerekiyor. Spindle 12000 devir devir diüşük pasoyu az verince motor çok ısınıyor. Cebri fan bağlamak zorunda kaldım. Bizimkide yavaş yavaş şekillenmeye başladı.
12000 devir mi. Kırlangıç kanalları 550-600 devirle tornada hallettim ben.Bizim takımlarda şekillenmeye başladı. Kırlangıç frezenin devrini düşük tutmak gerekiyor. Spindle 12000 devir devir diüşük pasoyu az verince motor çok ısınıyor. Cebri fan bağlamak zorunda kaldım. Bizimkide yavaş yavaş şekillenmeye başladı.
Aparatı takmak için mevcut kalemlik bağlanan m10 luk vidayımı kullandın onuda değiştirdinmi. Ana gövdenin ölçüleri ne ? Bende kalemliğin bağlandığı kısım şu şekilde 20mm çapında 15mm yüksekliğinde ayak kısmı onun içindede m10 luk vida ve toplam boy 57 mm böyle olunca ana gövdenin yüksekliği 40mm den fazla kalınca geriye eksantirik mil ve üstteki sabitleme miline pek yer kalmıyor.Hassas ayar civatalarını da ayarladıktan sonra, işlem
M10 civatanın biraz uzununu yaptım. 85 mm civata yaptım. Zeminde ki 18 mm yuvaya uygun olarak tutucunun zemin deliği var, üzerine eksantirik için 32 mm çapında yuva. Tutucu ölçüleri x=59, y=59, z=49 mm. Eksantirik mil ve baskı mili ile birlikte toplam 64 mm tutucu yüksekliği oldu. Sabitleme kısmı ile birlikte 85 mm vidalı mil kurtardı.Aparatı takmak için mevcut kalemlik bağlanan m10 luk vidayımı kullandın onuda değiştirdinmi. Ana gövdenin ölçüleri ne ? Bende kalemliğin bağlandığı kısım şu şekilde 20mm çapında 15mm yüksekliğinde ayak kısmı onun içindede m10 luk vida ve toplam boy 57 mm böyle olunca ana gövdenin yüksekliği 40mm den fazla kalınca geriye eksantirik mil ve üstteki sabitleme miline pek yer kalmıyor.
Abim sendeki makinalara hastayım. Tez vakitte hem testere hem dik freze almayı düşünüyorum. Dik frezenin kontrolü CNC mi, manuel mi. CNC ise tutucu aparatın tüm işlemlerini dik frezede kolaylıkla yapabilirsin.
12000 devir mi. Kırlangıç kanalları 550-600 devirle tornada hallettim ben.
Bu masaüstü dik frezeler de tork olayı nasıl. Torna kadar torku varmı? Misal olarak bu yaptığımız aparatın tutucu gövdesinde ki delikleri işleyebilir mi ? Yotubede izliyorum bu tarz işlemleri 5 mm gibi dalmalarla 3-4 mm ilerlemelerle peynir keser gibi kesiyorlar. Bu tarz işlemler mümkün mü ?mevlam daha güzellerine sizlere nasip etsin. dik freze cnc kontrollü.
12000 devir ile kesmedim zaten 1000 devir kullandım ama sipindle 1000 devir ile dönünce kendi soğutma fanı ile motoru soğuttuğu için bu devir soğutmaya yetmiyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?