Toroid Röle Seçimi

bilakis güzel örnekler seçmişsiniz 👍

fakat kaçak akım pratikte o videolardaki gibi masalsı özelliklere sahip değil.

Yapay zekamı ?
Youtube önüme çıktı .
 
ne demek istediğinizi anlamadım üstadım ama sıkıntı yok :)

Hayırlı geceler .
Cumanız mübarek olsun.
Youtube toroid röle ile ilğili video seyretmiştim
Ana sayfasında üst yazı videoları belirdi , yayınladım
Youtube sistemi verilerimizi takip ediyor demek istemiştim .

Sağlıcakla ......
 
Son düzenleme:
Hayırlı geceler .
Cumanız mübarek olsun.
Youtube toroid röle ile ilğili video seyretmiştim
Ana sayfasında üst yazı videoları belirdi , yayınladım
Youtube sistemi verilerimizi takip ediyor demek istemiştim .

Sağlıcakla ......

tamamdır üstadım, şimdi anladım.
hayırlı cumalar.



bazı makinelerde kullanılan cihaz, motor, rezistans grupları ve uzun kablolardan kaynaklı -normal- bileşik kaçak akımlar oluşur ve 30 mA'i aşabilir. hatta bu makine panosunu AG pano dairesinden besleyen TMŞ'nin kaçak akımı da 300 mA'i aşabilir. o yüzden her zaman her yerde 30 mA-300 mA ayarıyla koruma sağlarım diyenler sahanın gerçeklerinden uzaktır.

videoda kaçak akım koruma rolesi testini yapan cihaz sadece 30 mA-300 mA'de değil üst değerlerde de aynı testi yapabiliyor. toroidal KAKR'lerde ayar skalasının 300 mA'i aştığını biliyoruz. şimdilik bunları aklımızın bi köşesinde tutalım.

videodaki aynı cihazla ''topraklama direnci'' de ölçülebiliyor fakat denetçi topraklama muayenesinden hiç bahsetmiyor. bunu da aklımızın bi köşesinde bekletelim.

şimdi şöyle bi senaryo üzerinde düşünelim:

800 A TMŞ'li bi makine panosu var. bu makinenin bileşik kaçak akımları 120 mA'i buluyor. böyle bi makinede denetçinin olumsuz rapor mu vermesi gerekir?! şimdi aklımızın bi köşesinde beklettiklerimizi kullanma vaktidir. hayır, ilk önce topraklama direncini ölçüp veriyi kaydetmesi gerekir. çünkü topraklama direnci değeri ''kaçak akım koruma rolesi testi''nde önemli bi veridir. örneğin bu makinenin topraklama direnci 100 ohm olsun.

Ia x Ra < 50 V
50 / 100 = 0,5 A = 500 mA

Ia = nominal kaçak akım
Ra =topraklama direnci

bu makinede kaçak akım koruma rolesi 500 mA'e ayarlanabilir. kaçak akım koruma rolesi testinde kullanılan çok fonksiyonlu ölçü aleti de 500 mA kademesinde kullanılmalıdır. ha role 500 mA'in üzerinde ayarlanmıştır itirazını yap olumsuz rapor ver eyvallah ama illa 30 mA'de test etmek gerçekten çok anlamsız. zaten makine de buna izin vermiyor.

sözün özü makine panoları izin veriyorsa KAKR'yi 30 mA'e ayarlayın ama olmuyorsa uygulanacak yöntemler var bunların da bilinmesini isterim. ayrıca ''Idn min'' değeri 50 mA olan toroid akım trafosuyla da hayat koruma yapılabileceğinin anlaşıldığını umuyorum.
 
AG pano dairesindeki ana şalter dahil diğer bütün şalterlere toroid akım trafosu takıp 300 mA'le yangın koruma sağlama niyetindeler. yemin ediyorum muayene sertifikasını çekiç gibi kullanıp piyasayı çivilemek istiyorlar. allah aşkına günün ihtiyaçlarına uygun yönetmelikler hazırlasın ve olabildiğince anlaşılır olsun. nedir bunlar ya!..

 
EMO' nun 10 yıl önce hazırladığı yönetme-
lik değişikliği ( gerçi,o da bayatladıya,ney-
se ) ,halen tasdik ve yayımlanma bekliyor!
Ne demişti çorumlu ? Tezekten terazinin
boktan olur gramı ! Atasözüde ! , " Çinge-
ne beylik bağışlamışlar,önce babasını kesmiş " diyor ! Çoğu ! böyledir.
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
130,102
Mesajlar
933,154
Kullanıcılar
453,153
Son üye
f5smart

Yeni konular

Geri
Üst