Toroid

Motorlu Şalter olduğu için evet var ama cesaret edemedim tutmaz diye.
Akım değeri de zaman değeri de ayarlı ve toroidal trafoya sahip kaçak akım röleleri var. Tutma değeri illaki yakalanıyor ama yakalanan değer her zaman koruma referans değerleri ile barışık olmuyor. Bu yüzden lokal kaçak akım devreleri üzerine yoğunlaşmak her zaman daha mantıklı.

sistemin herhangi bi kolunda oluşacak artık akımla ana şalteri açtırmanın doğru olmayacağı kanaatindeyim. sadece hatalı bölgenin açılması diğerlerinin çalışmaya devam etmesi süreklilik açısından daha doğru olacaktır. jenerator-şebeke şalterleri 3 kutuplu olduğu görünüyor. transfer devrenize hakim olmadığımız için uygun olmayan nötr bağlantısı gereksiz açmaya neden olabilir. ayrıca sistemdeki izolasyon bozuklukları ve hatalı bağlantılar yine RCD açmalarına neden olabilir. fotolarınız bulanık olduğu için dağıtım panolarınızdaki şalterlerin anma akımlarını göremedim fakat ben olsam ana şaltere de dağıtım panosu şalterlerine de RCD bağlardım. hatta ekranlı RCD role veya roleler önleyici bakım için avantaj sağlarken arızaları da hızlı çözmenize yardımcı olacaktır. tabii tüm bunları verdiğiniz kısıtlı bilgilerle yazdığımı belirtmek isterim.

sistemin herhangi bi kolunda oluşacak artık akımla ana şalteri açtırmanın doğru olmayacağı kanaatindeyim. sadece hatalı bölgenin açılması diğerlerinin çalışmaya devam etmesi süreklilik açısından daha doğru olacaktır. jenerator-şebeke şalterleri 3 kutuplu olduğu görünüyor. transfer devrenize hakim olmadığımız için uygun olmayan nötr bağlantısı gereksiz açmaya neden olabilir. ayrıca sistemdeki izolasyon bozuklukları ve hatalı bağlantılar yine RCD açmalarına neden olabilir. fotolarınız bulanık olduğu için dağıtım panolarınızdaki şalterlerin anma akımlarını göremedim fakat ben olsam ana şaltere de dağıtım panosu şalterlerine de RCD bağlardım. hatta ekranlı RCD role veya roleler önleyici bakım için avantaj sağlarken arızaları da hızlı çözmenize yardımcı olacaktır. tabii tüm bunları verdiğiniz kısıtlı bilgilerle yazdığımı belirtmek isterim.
Geri dönüşünüz için teşekkür ederim. Aynı kaygıları yaşadığım için buraya konuyu açtım. Toroid bağlayacağım zira var olan panoma sigorta dizecek (KAR) alana sahip değilim. Buradı Ana dağıtım panosu buraya Toroid bağlayıp atölye panolarına da 300 mA bağlayıp oluşacak sorunu kısıtlı alana hapsetmek istiyorum. Sanırım bu şekilde sorun olmayacaktır. Toroid bu haliyle sadece Atölye içlerine giden panoların beslemelerine konmuş olacak. Yanlış mı düşünüyorum sizce ? Evvela atölye panosunda ki 300 mA KAR'ın atması lazım mantıken ?

Akım değeri de zaman değeri de ayarlı ve toroidal trafoya sahip kaçak akım röleleri var. Tutma değeri illaki yakalanıyor ama yakalanan değer her zaman koruma referans değerleri ile barışık olmuyor. Bu yüzden lokal kaçak akım devreleri üzerine yoğunlaşmak her zaman daha mantıklı.
Üstat geri dünüşünüz için teşekkür ederim. inanın sistem çok eski ve aynı zaman da Jeneratör transfer panosu olduğu için endişelerim vardı. O yüzden buraya yazarak tecrübeli arkadaşların tecrübesinden istifade etmek istedim. Aklıma gelen sorunları burada bir kaç arkadaş daha dile getirmiş. Mecburen TSE denetlemesi için burada 300 mA KAR isteniyor. Her TMŞ çıkışına koymak istedim lakin yerim de kablolar da müsait değil. Bende ADP ye Toroid koyup Atölye içlerine 300 mA koymayı tercih ettim. Henüz montajı yapılmadı bakacağız nasıl olacak. Sorun olması halinde İç taraftaki (Atölye) Panosuna koyacağım 300 mA lik KAR'ların atacağını düşünüyorum umarım yanılmam.

Forum istatistikleri

Konular
133,383
Kullanıcılar
459,236
Son üye
denizkapikiran

Yeni konular

Geri