Daha öncede aynı şekilde olmuştu. Prizin o bölümüne takmadık bir daha birşey. Muhtemelen prizden kaynaklıdır diye.
Şimdi prizin içine baktım şöyle bir yanık oluşmuş büyük ihtinal prizle alakalı görünüyor sanki.
Tost makinesinin topraklı priziyle çoklu uzatmalı prizin çoklu grup prizinde çekilen resimlerinde önemli bir hasar görünmüyor. Her ikisi de aşırı derecede yansaydı yedeklerinin satın alınıp bir elektrikçiyle değiştirilmesi gerekecekti. Bu şimdilik gereksizdir, her ikisi de bu son haliyle yine güvenle kullanılır. .
KAR' ın adı geçen uzatmalı çoklu prizden tost makinesini çıkarılırken atmaması için ON/OF anahtarlı uzatmalı bir prizi arada kullanın. Tost makinesini öncelikle uzatmalı prizdeki bu ON/OFF anahtardan işi bitince kapatın. Bu şekilde tost makinesini prizden hiç çekmeden ilk önce uzatmadaki ON/OFF anahtarından kapatın. Ondan sonra çoklu prizlerinden onu güvenle çekersiniz.
Ancak anahtarlı olan çoklu uzatmalı prizi çok dandik (imitasyon, çakma) markalı olarak değil
Viko, Schneider, vb. çok bilinen markalardan ve en az 10 A, 250 volt AC veya 16 A, 250 volt AC etiket değerlisi olarak mutlaka satın alın, 6 A, 250 volt AC etiketlisi olmasın.
Not: Kaçak akım röleleri faz ve nötr arasındaki olası farkta bunu hissedip anında atabilen çok hassas olan elektrik elemanlarıdır.
Geçen ay evdeki Mitsubishi Elektrik markalı (11 000 BTU' luk) inverter klimaya seri bağlı B10 otomatını klima tam kapanmadan aşağı indirip kapattığımda KAR bu anlarda bina girişinden atmış oldu. Bina girişindeki 30 mA KAR, ev panosundaki ise 300 mA KAR (ters olarak) ve taşındığımızdan beri bunu bir elektrikçiyle değiştirtmedik hala.
Klimanın hava yönlendirici difüzör kapağının kapanmasını tam olarak sabırla bekleyip klimanın ana şebeke yükünden kurtulup standby'a geçmesini beklemediğimden dolayı bu olumsuz durum oluştu, KAR' ın kolayca atmasının başka bir örneği olarak. Kolay gelsin.