Traş bıçağı mı traş makinası mı?

Traş bıçağımı kullanıyorsunuz yoksa traş makinasımı?

  • Traş bıçağı kullanıyorum

    Oy: 14 77.8%
  • Traş makinası kullanıyorum

    Oy: 4 22.2%

  • Kullanılan toplam oy
    18
  • Anket kapatılmış .
Usturayı sadece berberdeyken berber kullandı,ben hiç kullanmadım,Ustura Kemal adlı bir Türk kabadayısının fotoromanından usturayı tam olarak hatırlıyorum,sadece ustura ismi bile söylenirken nedense tüylerimi diken diken ediyor,açıkça söylemem gerekirse.Bu arada klasik traş makinesi forumdaki ankette açık farkla en önde gidiyor,%78.6'e %21.4 şimdilik.Kolay gelsin.
 
Son düzenleme:
Hafta içi her gün tıraş olmam gerektiği için, tıraş makinesi kullanıyorum. Maksimum 3 dakika sürüyor. Suyun altında yada köpüklü , kuru fark etmeden tıraş olabiliyorsun. Boyun kısımlarında bazen bir iki tüy kalıyor onuda permatik türü bir jiletle alıyorsun. Klasik jilete göre yüzün daha az yıpranıyor. 3 günlük sakalda sorunsuz kesiyor ki benim sakallarımda çok serttir. Yeni nesil tıraş makinelerinde 1 haftalık sakalda bile çok büyük problem olmuyor. Tatil dönüşü 7-8 günlük sakalım var ise traş makinesi ile olabiliyorum. Jilete göre tavsiyem kaliteli bir tıraş makinesi kullanmaktır. Ben jiletle 10 dakikada anca tıraş olabilirken şimdi kansız kazasız 3 dakikada tıraşı olabiliyorum. Her gün tıraş olmak zorunda olan kişiler bence makine kullanmalı. Daha önce dediğim gibi 3 günlük sakalda en ufak sakal çekilmesi ve zorluk yaşamadım.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…