Traş bıçağı mı traş makinası mı?

Traş bıçağımı kullanıyorsunuz yoksa traş makinasımı?

  • Traş bıçağı kullanıyorum

    Oy: 14 77.8%
  • Traş makinası kullanıyorum

    Oy: 4 22.2%

  • Kullanılan toplam oy
    18
  • Anket kapatılmış .
Serkan bey ben her ikisinide kullanıyorum. Tıraş makinelerinin çoğu 2 günlük sakalı almakta zorlanıyor. Daha uzun ise zaten tam bir eziyet oluyor. Her gün düzenli tıraş oluyorsanız tıraş makinesi daha avantajlı ancak bir kaç günde bir tıraş oluyorsanız tıraş bıçağı kullanmanız daha verimli oluyor.
 
evet 3 yada 4 günde bir traş oluyorum. Bıçağa devam. Makina gorunuse göre uygun değil.
 
ilk önceleri alman marka braun ile başladım. tabi o zamanlar bünye toy. kıllar zayıf, cılız. zaman ilerledikçe braun dayanmamaya başladı. sonra sabun, fırça, ustura ile devam ettim. ustura işi sakat. jiletle doğradım durdum :D tıraş bıçağına geçtim sonra da tüplü hazır traş köpükleri piyasaya sürüldü. şimdi köpük+tıraş bıçağı kullanıyorum.
 
Ustrayı bende denedim de tek başına insanın kendi üzerinde kullanması baya zor.
 
Jilet gibi traşı makinalarda beklemeyin. Her gün traş olursanız hem jilette hem makinada hızlı olur. Cemiyetlerde jilet ile oluyorum haricinde makina ile oluyorum. Jilet ile şimdi köpük kullanıyorum eskiden günlük olduğumdan elimi sabunlayıp köpürtünce hızlıca oluyordum el sabunu işimi görüyordu.
 
yaş 60 vs :) uzerını soylemıyeyım gençken traş için jilet kullanıyordum şimdı makıne kullanıyorum makıneyı gençlere tavsıye etmem her tarafı tam almıyor nekadar dıkkat etsem bıyerlerde kalıyor bızım için sorun olmuyor hanım yaşlandı gormuyor :) yada gormezden gelıyor gençken gordumu tekrar banyoya gonderıyordu en gicik olduğum da kulak içi killar makınesını aldım yıne olmadı 15 gunde bir berberıme gıdıyorum sadece kulak içi killarını aldırmak için
 
Suleyman abi sakin berbere ozenip kendim yakayim filan deme. :);)
 

Forum istatistikleri

Konular
129,050
Mesajlar
922,857
Kullanıcılar
451,321
Son üye
mehmet emin sözen

Yeni konular

Geri
Üst