Trafik Işıkları Yaya Geçidi Sorunu

ertan2002

Üye
Katılım
9 Eki 2009
Mesajlar
51
Puanları
1
Yaş
38
Merhaba arkadaşlar, sayın İ.Tandoğan abimizin hazırlamış olduğu devreyi kullanarak trafik ışıklarını yapıyorum. Yaya geçidini yaparken takıldım.




dfg.jpg
şimdi bir timer koydum,Q02 ve 3 çıkış verdikten belli bir süre sonra Q0.6 yı yaktırıyorum. (yayalar için yeşil ışık) Q02 ve Q0.3 ün değeri değişince otomatik olarak Q0.6 sıfır oluyor ve tersi olan Q0.7(yayalar için kırmızı ışık) yanıyor. Ancak ben şöyle birşey yapmak istiyorum

yayalar için yeşil ışık yandı bir süre, Q02 ve Q0.3 değişmeden bir timer koymak istiyorum. Bu timerın ypacağı iş de yaya ışığını yeşilden kırmızı yapmak, ondan belli bir süre sonrada Q02. ve Q0.3 ün konumu değişecek. Q02 ve Q0.3 biri yeşil biri kırmızı arabalar için ışıktır.

Biraz karışık oldu sanırm, tam olarak istediğim şey, yaya için kırmızı yandıktan bir süre sonra, Q02 ve Q0.3 değişsin. Ancak onlara müdahale etmek istemediğim için yaya ışıklarına timer koyarak çözülür diye düşündüm ancak uğraşmama rağmen yapamadım..

incelersiniz diye dosyayı ekliyorum konuya..

bu kısmı halledersem diğer yaya geçit olanını da çözmüş sayılırım :)

teşekkürler
 

Ekli dosyalar

  • proje.zip
    3.4 KB · Görüntüleme: 32
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
projedeki plctipi yanlış seçilmiş q0.6 ve q0.7 kullanmak istiyorsan plctipini cpu 224 veya üstünü seçmen gerekir
 
araclara kırmızı yandıktan sonra yayalara kırmızı yakıs süresini ayarlamak istiyorsan eger araclar icin kırmızı ısık cıkısının acık kontagını yayalara yesil ısık verecek olan timer in önün koy ve böylece timerın kırmızı ısık yandıktan sonra devreye girer. ayrıca istedigin süreyide tanımlarsın. kırmızı sönüncede otomatik olarak timer'ın duracagı icin yayalarla ugrasmamıs olursun =)
 

Forum istatistikleri

Konular
128,973
Mesajlar
922,210
Kullanıcılar
451,167
Son üye
emrozgnnn

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst