Trafo arızası

selam arkadaslarbenim de bi sorunum var yardımcı olursanız sevinirim. trafo cıkısı 2 faz var her seyi kontrol ettim ama hiç sorun bulamadım ve butun og sigortalarını degistirdim ama sorun hala giderilemedi. trafo direk tipi bu arada ve trafoda gozle gorulur hic bir hata yok. bu arada bu hatta daha once trafonun oncesindeki og hattında tel izoletorden kurtulup sigortayı attırmıs ve hat kontrol edilmeden tekrar sigortalar yenilenmiş ve bu işlemi bir kac defa tekrarlamıslar. acaba bu trafoda bir arızaya sebeb olabilir mi teşkkurler ..
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Sn.teknoseko ,ana devre kesiciyi açıp(sekonder AG.)bakmak gerekir.AG. çıkışlarda bir arıza sonucu fazın biri soğuruluyor(emiliyor)olabilir.Bu durumda ana devre kesici açılınca normale döner.Olmadı mı o zaman trafonun AG. çıkış buşing bağlantılarını kontrol etmeli gevşeklikten veya pil olayından oksitlenme veya kavrulma sonucu bir arıza oluşmuş olabilir.Olmadı ise iniş kablosundan emin olduktan sonra arıza primer taraftaki hatta veya trafo içinde diyebiliriz.

Sn.tanriverdi_22 ,üstte yaptığım açıklamalar senin sorunun içinde geçerli.Teşhis koymak için bazı işlemleri yapıp soru işaretlerini birer birer azaltmalı,her şeyi kontrol ettim diye yazmışsın.Ama benim kafamda bir sürü bilinmeyen var.İstersen yaptığın kontrolleri tek,tek yaz.
 
cevap için teşkkurler ben sorunumu giderdim trafonun primer sargisi kismen yanıkmıs ama artık arızayı buldum ve primerin sargısının bir fazı artık tamamem yanık )
 
ayni sorunu bugun bende yasadim iki faz normal gosteriyor kontrol kalemi ile ama tek fazda gostermiyor ve toprak notur arasi 220 v var bunu nasil gideririm acil cvp verilirse cok sevinirim...
 
2 sebep var ya trafonun primer iletkenlerinin birinde kopukluk var yada og sigortanın biri atık
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…