Trafo enerjilendirilmesi

bayramtgr

Üye
Katılım
21 Şub 2016
Mesajlar
5
Puanları
1
Yaş
37
Merhaba;
400 kVA ada 630,1000 kVA bir trafonun devreye girmesi nasıl sağlanmaktadır.Trafo kendisini nasıl enerjilendirir?Güç kaynağı olarak ne kullanır?
Teşekkür ederim
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Yani Trafo devreye nasıl girer? Trafo ile AG panosu arası bağlantılar yapılıyor atlamalar ama devreye alınma olayını soruyorum.
Şebekenin AG den beslenmesi için Trafonun devrede olması gerekmez mi?Bu olay nasıl meydana gelmektedir?
Teşekkür ederim.
 
Kojenerasyon sistemleri olarak google da arama yaparsanız yeterince bilgi bulabilirsiniz.
 
kesici kapama duğmesine basılır..enerji verilmiş olur.
 
Dağıtım merkezinden elektriği verecek olan elektrik idaresidir..
isin içinde olan arkadaş varsa daha iyi cevap verir..
örnegin şu gün şu saatte trafo merkeziniz enerjilenecektir şeklinde bir yazının verilmesi gerekir.. idare ile koordineli yaptikları işlem sırasını anlatabilir bir arkadaşımız..
 
Elektrikçi misiz yoksa meraktan mı soruyorsunuz eğer elektrikçiyseniz durum vahim
lise 1 elektrik alanı seçmek isteyen biriyim ama ya konunun anlaşılamadığından(benden dolayı olabilir) yada tam anlamıyla bilinmediğinden yada dalga geçmek için verilen cevaplar var(sizinki gibi).
Trafonun enerjilenmesi için OG bağlantsının olması gerektiğini bunu trafo koruma hücresi ile dolayısıyla OG bağlantılı giriş hücresi ile sağladığını anlatmak yeterli olabilirdi cevap yazmak için. Neyse ki anlayışlı Elektrik mühendisleri cevap veriyor.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…