Trafo flyback

ibrahim1996

Katılımcı Üye
Merhaba
Resmi paylaştım Ürün ile ilgili bilgi almak istiyorum

Bobin sarımı 15 tur bir sargı
Diyer sargı 15 mi anlamında

Yoksa 15:15 dönüştürme oranımıdır.

Ekli dosyalar

• IMG-20241107-WA0006.jpg
    99.6 KB · Görüntüleme: 15
Merhaba
Resmi paylaştım Ürün ile ilgili bilgi almak istiyorum

Bobin sarımı 15 tur bir sargı
Diyer sargı 15 mi anlamında

Yoksa 15:15 dönüştürme oranımıdır.
Dönüştürme oranı olmalı.
Bozuk ise sökerken sarım sayılarını sayın.

LC metre varsa endüktanslarını ölçün.Aynı ise sarım sayıları aynıdır.
Sargı direnci ohmmetre ile ölçülebilir. Ama az sarımlarda düşük direnç olacağı için doğru ölçmek zor olur.

Son düzenleme:
yüksek frekansta Elektrik veriyor diye biliyorum. aliexpress te var üzerindeki kodlardan bulmuştum. sarım işini izmir de bir arkadaş yapıyordu ama adetli yapıyor. üzerindekiler ne anlama geliyor bilmiyorum. benim için çalışıp çalışmadığı önemli, çalışmıyorsa değiştir sistem çalışsın. aynısı yoksa, başka hurda makine kartından sökerim yoksa da eş değer kartlara makinelere bakarım. böyle trafolar kolay bulunmuyor, yani piyasa malı değil.

Bu trafo igbt sürücü trafo olarak görünüyor. Piyasada pals trafosu diye geçer.

Sarım hakkında fikrim yok. Ancak her saygıyı ayrı ayrı indüktansını ölçüp kabaca fikir edinilebilir.

Kolay kolay bozulacağını düşünmüyorum.

Her sargı arasını kısa devre varmı ölçün. Sargı içi kısa devre görmeniz normal. Yüksek frekanslı trafoların omajı düşük olur.

Bilgi aradım ama bulamadım. Sürekli satış sayfaları geliyor.

bu güne kadar kaynak makinelerinde sadece 3 tane arızalıya denk geldim. zaten sargısı çok kalın istesen de bozamıyorsun.

Cevaplar için teşekkürler Serkan beyin dedi gibi omaj kaynaklı kısa devreymiş gibi davranıyor arıza karta farklı bir nokta buldum cevaplar için teşekkür ediyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…