Trafo güç hesabı konusunda yardıma ihtiyacım var

ahmet1987

Üye
Katılım
2 Şub 2008
Mesajlar
1
Puanları
1
Yaş
39
ArkadaŞlar trafolarda gÜÇ nasil hesaplanir.trafolar Üzerİnde yazan watt degerlerİ nasil ve hangİ sargiya gÖre heseplanir prİmere gÖremİ yoksa sekondere gÖremİ.tek fazlilar İÇİn soruyorum...
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Trafolarda güç bobinin sarıldığı saç paketin alanıyla belirlenir.Sarımlar bu güçle bağlantılı olarak hesaplanır ve sarılır.En basit güç hesaplama yöntemi.saç göbek kesidinin karesi alınır,1,1 sabit sayısına bölünür.Çıkan sonuç Volt_Amper kabul edilir.200 W. kadar trafo randımanı 0,65,1000W.kadar 0,75 kabul edilebilir. Kullanılacak sacın 9000,10000 gauss olacağı varsayılmıştır.Bilgilerinize.
 
1 fazlı ac güç formülü P=uxıxcos fi trafolarda cos fi=0.80 alınır.
 
trafolar Üzerİnde yazan watt degerlerİ çıkış gücünü ifade eder. dolayısıyla sekonder sargıya ait güç ifadeleridir. giriş gücünü bulmak için trafonun veriminin bilinmesi gerekir. çıkış gücünün giriş gücüne oranı verime eşittir. buradan giriş gücünü seçebiliriz. tek fazlı trafolar için aktif güç ifadesini sormuşsun. P=V2*I2*cosfi2 formülünü kullanabilirisin. kolay gelsin
 
trafolarda güç değişimi olmaz sadece giren ve çıkan akım veya gerilim değerleri değişirki biri artarken biri azalır ama güç sabit kalır. yani o güç hem primer hem sekonder için geçerlidir.ama genelde çıkış gücü olarak biliyoruz. yanlışım varsa düzeltin
 
arkadaslar trafo gücü hesaplanırken cos q dahil edilmemesi en iyisidir çünkü trafo gücünün birimi MVA olarak verilir.
ayrıca trafo gücü evet primer ve sekonderde aynı olması gerekir, fakat;
bilindiği gibi trafoların soğutma sistemlerine (onan, onaf, odaf) göre üzerinden akıtabileceğiniz akım değişir. akım ne kadar artarsa voltaj o kadar düşer fakat nüveden ne kadar çok akım geçerse o kadar çok ısınır fakat bu doğru veya ters orantılı değildir. çünkü voltajı düşürdüğümüz için akımımızın iş yapabilme oranı düşer. ama yinede nüvenin düşük voltaj tarafında bu oranın altında akım geçebilir. bu yüzden trafolarda soğutma çeşitlerine göre (onan, onaf, odaf) ve buna göre primer ve sekonder güçleri her zaman birbirine eşit olmaz.
 
Trafoların gücü primer tarafının gücüdür, tedaş standartlarına görede primer herzaman yüksek gerilim(HV) tarafıdır.
 
canka_ ' Alıntı:
Trafoların gücü primer tarafının gücüdür, tedaş standartlarına görede primer herzaman yüksek gerilim(HV) tarafıdır.

peki bi sorum var trafoların etiket değerleri primer tarafın ise sekonder tarafın gücü nedir? bu iki güç birbirine eşit olduğu için primer güç= sekonder güç= etiket değeri diyorum ben.
 
slm lar darma trafonun etiket değerleri primeri ve sekonderide değerleridir trofonu gücü dediğin gibi primeri ve sekonderinde kapsar
 
Trafolarda güç ifadesi olarak W.,veya VA. terimleri kullanılır.Güç ihtiyacı olarak sekonder kullanıldığından{genel olarak) sekonder esas alınabilir.Etiketinde W. yazıyorsa net olarak güç demektir.VA. yazıyorsa gücün % 15 ile % 20 düşüğü anlaşılmalıdır.Bu düşmenin nedeni trafolardaki bakır,demir kayıplarıdır.Bilginize.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,882
Mesajlar
921,286
Kullanıcılar
451,017
Son üye
Ozerbil

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst