Trafo Güç Hesabı

ertek 68 sen karıştırdın kardeşim fahri yetiş in söylediği doğru
P=S*Cosq dir yani sizin tabirinizle KW= KVA*Cosq
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
arkadaşım trafo talep gücünü tespit etmek çok kolay
P=S*Cosq
Kw= Kva * Cosq
sen sistemin toplam aktif gücünü belirle tedaşla görüş tahminimce daireler 6kw olarak hesaplanıyor
daire sayısıyla bunu çarp toplamı bul ayrıca diger alıcı güçlerinide tespit et tümünün toplamını al yani bu toplamın P olacaktır... sen trafo gücü için S`i buman gerek.... yukarıdaki formüle göre hesabını rahatlıkla yapabilirsin.. cosfi nide 0,8 olarak al ona göre trafonu seç
zaten nesılolsa iş sonunda kompanzasyonda yapılacak o zaman güzel olur...
 
Kw'ı kva ya çevirmek için "Kw x 1.2" sonucun ustundeki ilk trafoyu secerseniz hicbir sorun yasamazsınız.
(örnek olarak 500x1.2= 600 uygun trafo 630 kvadır. )
 
Arkadaşlar aradan bunca zaman geçmiş halen yalnış cevaplar veriyorsunuz .Talep yani demant faktör bu türde bir tüketim yerlerinde yaklaşık .30 civarındadır ama projeyi tam bilmek gerekir ,daha önce yukarıda nfpa demand faktör olarak arayım demiştim .
Haa birde güç kavramlarını ve hesaplarını karıştırmış bazı arkadaşlar .Bu forum sitesinde böyle basit konularla uğraşmak ve bariz hesap hataları yapmak biraz garip değilmi .????
 
Cevat arkadaşın verdiği güçler toplamı 2450 kw tır .Bu durumda demand faktör .30 alırsak talep gücü 730 kw eder ve iyi kompanzasyon yaparsanız 800 kva lık trafo kurtarır.
 
yapıların talep güçleri toplamı 1,4 MW ise

1400x0,7=980,00KW 980/0,8=1225KVA uygun trafo 1250KVA

saygılar..
 
ertek68 bence yanılıyorsun.tekrar gözden geçir istersen.
Bu arada ana sorudan bayağı uzaklaşılmış gördüğüm kadarıyla.cevat0606 ya cevap bulunabilmiş değil henüz.Acizane benim bir önerim var.iç tesisat yönetmeliğine göre 62 daireden sonra talep faktörü 0,23 olarak veriliyor.sizin 274 daireniz olduğuna göre;bir dairenin yaklaşık kurulu gücü 11kW civarlarında kabül edilirse

274 x 11=3 MW

3MW x 0,23=690kW'lık daire talep gücünüz var.
sosyal tesislerde neler var bilemiyorum ama yaklaşık 50kW'ta buna sayarsanız toplam 740kw lık bir enerjiye ihtiyaç duyarsınız. kVA cinsinden
740/0,8=925 kVA'dır en yakın trafo değeri ise 1000kVA olarak şu anki yönetmeliğe göre seçilir.
Bana soracak olursan bu güç çok fazla .tedaş'a ait trafo merkezlerinde yapılan ölçümlere göre puant saatlerdeki güç bile daire başına 1160W civarındadır.

Bu değere göre tekrar hesap yaparsanız 400kVA gücündeki bir trafo işinizi çok güzel görür.
ancak bunu şimdi yasal olarak projelendiremiyorsunuz.yeni iç tesisat yönetmeliğinin yayınlaması bekleniyor.ondan sonra resmi olarakta bu şekilde bir proje yapma imkanınız olmuş olacak.
 
Son düzenleme:
Sorunun asıl cevabını bulmak için şu soruyu sormamız gerekiyor.
Motor, lamba, sürücü ve benzeri güçler tanımlanırken neden kW diyoruz da, trafo güçlerinden bahsederken kVA diyoruz?
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…