Trafo Notru Nasil Topraklanir?

hasan gardas aynen.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
trafonun nötürünün topraklanması panonun 20 m uzağından toprağa gömmüş olduğun tpraklama levhasından çektiğin kablonun ucunu panonun içinde trafodan çektiğin nötür ucu ile birleştirmen şeklinde olur.
 
21.08.2001 Tarih,24500 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanmış olan "Elektrik Tesisleri Topraklamalar yönet-
meliği" Madde 9, 3 b ye göre, Levha Topraklayıcıların kullanılması önerilmiyor.
 
arkadaşlar işletme topraklaması panoda bulunan nötr barası toprakdan gelerek buraya bağlanır bu işletme topraklaması yani şebekemizin nötr ü bu trafoya gider buraya kadar doğrumu arkadaşlar doğru sorum şu bu işletme topraklamasının derinliği ne kadar olur bu kablo toprakda bi şeye bağlanıyormu levha babında sonra koruma tpraklaması pano topraklaması mı oluyor bu da ayrımı oluyor ve trafodan gelen o da ayrı değilmi 20 mt denilen bu değilmi YANİ BU TOPRAKLAMALARLA İLGİLİ cevaplar
 
UMUT GARDAS; İşletme topraklaması, alçak gerilim şebekelerinde trafonun sıfır noktasının topraklanması ile yapılır. Gardas böylece sistemde, topraga karşı olusacak gerilimin belirli degerleri geçmemesine çalışılır.Orta ve yüksek gerilim şebekelerinde işletme topraklaması ülkelerin yönetmeliklerine göre değişmektedir. Ülkemizde Orta gerilim şebekeleri direnç üzerinden topraklanmaktadır. Yüksek gerilim şebekelerinin ise direkt olarak topraklanması yoluna gidilmektedir.Kısaca, TEDAS olarak 2 mt uzunlugunda galvenızlı kazık cakılmaktadır topraga.Çakılan kazıka 50 mm2 lık kablo ıle panonun nört barasına baglanıyor. Olay bundan ıbaret kısacası.


-----------------------------------------------------------------------------
arkadaslar cok gusel resımler var aslında olayın can damarını gorsel olarak anlatan ama sıtede yayınlamayı beceremıyorum.

Arka arkaya mesaj yazmak yasaktır.Son mesajınızın üstündeki Değiştir butonunu kullanınız.
Düzenleme:
korkmaz_design
 
Arkadaşlar bende yukardaki yazılardan çıkarımlar yaptım ve şunu anladım yanlış anladıysam düzeltelim.

Trafonun nötr ucu yani yıldız noktası fabrikamızdaki nötr barasına bağlanır ayrıca fabrikamızdaki veya tesisteki toprak hattı ise yine bu nötr barasına bağlanır. Yani nötr ile toprak nötr barasında birbirine bağlanır.
 
Darma gardas aynen.
 
Merhaba ben tum bunlardan ne anladim onlari yazayim,birincisi trafonun notr noktasi bara ile toprak arasinda nyy kablo iyle yapilir,yani direkt trafonun notrune baglanti yapilmaz ( benimde merak ettigim buydu aslinda) ikincisi topraklama barasi ile notr barasini biz istersek birlesirirz istemezsek birlestirmeyiz,kesinliklen birlestirecez diye bir kanun yok,bence darma arkadasim bu hususu bir arastir.saygilar
 
ıkı koruma mevcuk1. işletme topraklaması 2.Koruma topraklamasıİşletme topraklaması : trafonun yıldız noktasından elde edılır. Ve nört barasına baglanır. Topraga cakılan kazık yada metal uc bu notr barasına baglanır.
Koruma topraklaması ise panonun govdesının yanı pano sacına baglı bır kablonun topraga cakılı kazıga veya metale baglanmasından ıbarettır.
 

Forum istatistikleri

Konular
129,050
Mesajlar
922,857
Kullanıcılar
451,321
Son üye
mehmet emin sözen

Yeni konular

Geri
Üst