Trafo Projesiyle İlgili

Katılım
10 May 2008
Mesajlar
84
Puanları
1
Yaş
37
Hiç yapmış olduğu proje TEDAŞ tarafından kabul edilmeyeniniz var mı? Elimde daha önce kabul edilmeyen bir projenin kabul edilmeme nedenleri mevcut, acaba başka sebeplerle de kabul edilmemesi söz konusu mu diye merak ediyorum. Genelde ne tür olumsuzluklarla karşılaşılabilinir?

Ayrıca OG noktasındaki gerilim 33,6 kV ama trafo 34,5 kV ise, TEDAŞ trafo hesaplarında 33,6 kV mı, 34,5 kV mı kullanmamızı ister. Mantık olarak bana 33,6 gibi geliyor ama tedbirli olmak için soruyorum.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Tedaş'ın enerji müsadesi için istediği dökümanları eksiksiz yerine getirmeniz gerekir. Bir keresinde eski bir trafo köşkü binasında trafo güç artışına gitmiştik. Tedaş trafo köşkü'nün statik hesaplarını eksik belge olarak gösterdi onaylı statik projeyi ekte istedi.
Birkeresinde de bir tesisi aynı zamanda da bir köyü besleyen uzun bir havai hat vardı. Projelerde gerilim 34,5kV yazmasına rağmen uygulamada 33,5kV civarındaydı. Hesaplar 34,5kV üzerinden yapıldı. Yani Tedaş ana hat projesi üzerindeki gerilim değerine göre. (uzun süre sonra hat'da iyileştirme çalışması yapıldı gerilim değeri 34,5kV'a getirildi.)
Uygulama (tatbik) gerilimi ne ise hesaplarda da onu almanız gerekiyor(Tabi bu değer Tedaş ana hat projesinde geçen değer olmalı) . Çünkü neticede siz trafoyu devreye alırken kademe ayarını o.g. gerilim değerine getireceksiniz yani trafonuz 33,6/o,4kV çalışacak.
 
bana biraz eksiklik konusunda tam bir prosedür yok gibi geliyor. yani birinin eksikliğini senin eksikliğin olarak görmüyo falan
 
bana biraz eksiklik konusunda tam bir prosedür yok gibi geliyor. yani birinin eksikliğini senin eksikliğin olarak görmüyo falan

Sizi bu şekilde düşündürmeye yönlendiren şeyler nelerdir acaba? Tedaş'ın sizden istedikleri net değil mi? Kabul etmediğinde nedenleri söylenmiyor mu? Ne demek istediğinizi anlayamadım açıkcası.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,838
Mesajlar
920,891
Kullanıcılar
450,934
Son üye
altandomx

Yeni konular

Geri
Üst