Trafo topraklaması nasıl yapılır?

İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
sn @YaşlıUzman dengesiz akım işletme topraklamasından akmaz mı? dengesiz akım nereye gider?
 
Diğer faz sargıları üzerinden tamamlanır.
Aksini idda eden trafo merkezinde Trafo nötr buşingine dönen akımı birde işletme topraklamasından geçen akımı ölçsün. Hangi akım nereye gidiyormuş görsün.
 
şöyle bir durum var trafo nötrnü topraklamazsak notr gerilimi faz gerilimine yükselebilir derler
 
Onu diyenlere IT sistemi görmüşler mi hiç diye sor. Jeneratör çalışmada Jeneratör Nötr topraklımı? işletme topraklaması var mı?
TT sistemde işletme topraklaması yapmazsan faz-toprak kısadevre akımı faz sargılarına yönelir bahsettiğin olay o.
 
Son düzenleme:

merhaba arkadaşlar,

konu başladığımız noktadan biraz uzaklaşmış ama sn. yaşlı uzman, söylediklerine kesinlikle katılıyorum aynı düşüncedeyim seninle. sadece yazdıklarını okurken ben yazdıklarımda bazı şeyleri yanlış mı ifade ettim diye teyit amaçlı hemen geri döndüm. yoksa bilgilendirmelerinden ve tecrübelerini paylaşmandan dolayı teşekkür ediyorum. herkes aynı şeyi yapmıyor çünkü.
iyi çalışmalar.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…