trafo yağ seviyesi

kiki6985

Üye
Katılım
12 Tem 2008
Mesajlar
65
Puanları
1
Yaş
39
selamlar...

Trafoda yağ seviyesi normal olduğu halde yağ seviyesi düşük alarmı veriyor. Acaba neden olabilir. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler...
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Seviye göstergesinin sağlam olduğundan eminmisiniz ?
 
Bucholtz rölesinde kontak kapalı kalmış olabilir,ikaz kablosu yerinden çıkıp,diğer + ucuna deyiyor olabilir.
 
Arkadaşım yağ seviye göstergesinin DC devresinin kontrol et,Kablo klemens kutulurında veya kabloda izolasyon hatasına bağlı Yalancı sinyaller gelebilir. Öncelikle Yağ seviye göstergesinin fotoğrafını çekseydiniz, Siz yinede işi garantiye alın trafonun yağ seviyesini başka bir şekilde kontrol edin.
 
yukardaki arkadaşların cevaplarına ek olarak Bucholtz rölesinde hava kalmış olabilir başıma geldi 2 kere havasını Bucholtz üzerindeki vana dan alabilirsin.
 
ben de size bir tecrübemi aktarayım. müşteri bucholda herhangi bir gaz birikmesi olmamasına, trafoda yine herhangi bir arıza olmamasına rağmen bucholzun trip sinyali verdirdiğini söylüyordu. giden arkadaşların incelemesi sonucunda problemin sinyal kablolarının yüksek gerilim hattının manyetik alanından etkilenip sinyal yollamasından kaynaklandığı ortaya çıktı. ilk kez karşılaşılmıştı böyle bir şeyle.
 
bucholz rölesinin vanasını açarak havasını aldım düzelme oldu ama birgün sonra yine aynı hatayı veriyor. hatta su anda röle tüm hataları veriyor.
oil level max
oil level min
bucholz alarm
bucholz trip
temprature trip
pressure trip

trafoda ki tüm korumalar çalışıyor. ne yapabiliriz acaba
 
alarm rolenizin kontagı yapısık kalmıstır sokup tekrar takın veya sistem alarm kumanda devrenizi kontrol ediniz bukhol tekrar alarm verirse cıkan gazın yanıcımı degilmi oldugunu kontrol edin yanıcı ise durum sakat trafonuzun yag testini yaptırın yalıtkanıgını kaybetmiş ola bilir .eger surekli belirli sureyle hava yapıyorsa trafonuz dısarıdan hava alıyordun tenefus cihazınızı silikajelinizi varsa yağ devirdaim motorunuzu kontrol ediniz ve trafonuzun muhtelif yerlerini kontrol edin
 
eğer bütün alarmlar geliyorsa "emir" arkadaşın dediği durum gibi bir durum sözkonusu olabilir. Bir şekilde manyetik alan sinyalleri veya röleyi etkiliyordur. Eğer ölçme şansı varsa trafonun kumanda klemenslerinden ölçüm yap. eğer trafonun enerjisi kesme şansın yoksa trafodan röleye gelen kabloları da ölçebilirsin. Bu sayede hattı da kontrol etmiş olursun.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,891
Mesajlar
921,374
Kullanıcılar
451,032
Son üye
ercango

Yeni konular

Geri
Üst