Alçak gerilim ile test yapan alaylı ustaları da duymuştum Tabi yüksek gerilim izolasyonu için referans teşkil etmez ama sargı bütünlüğünü koruyup korumadığı konusunda belki fikir verebilir . @sami inci baba kesin biliyordur.İzolasyon megeri ile anlaşılabilir
Alçak gerilim ile test yapan alaylı ustaları da duymuştum Tabi yüksek gerilim izolasyonu için referans teşkil etmez ama sargı bütünlüğünü koruyup korumadığı konusunda belki fikir verebilir . @sami inci baba kesin biliyordur.
Buchholz rölesinden çıkan gazın yanma rengine göre bazı veriler elde edilebiliyormus. Bir ara okumuştum.Trafodan aldığı yağ numunesini koklayıp bu trafo yanık diyen usta gördüm.
Yada herhangi bi ölçü aletinin buzzer konumunda ölçütügumuzde doğru sonuç alabilirmyz
Bizde de o şekilde bi durum var yeni tesis de trafo yu devreye aldık primer sargı ya 3 faz yüksek gerilim enerji yi alıyoruz ancak sekonder çıkışında tms girişinden ölçütügumuzde r s fazları mevcut ancak t fazı hic bu şekilde çıkış yapmiyoBazen sekonder sargı yanık olabiliyor.Bu durumda trafo enerjili olduğu hâlde hat açma yapmıyor fakat yukude besleyemiyor.
Buzzer yanıltır.Trafo gücü büyüdükçe empedans küçülecektir.Buzzerle hangi kıyaslamayı yapacaksın.
Buchholz rölesinden çıkan gazın yanma rengine göre bazı veriler elde edilebiliyormus. Bir ara okumuştum.