Trafo yapmak istiyorum fakat?

KardelenG

Üye
Katılım
31 Ocak 2009
Mesajlar
17
Puanları
1
Arkadaşlar 9 volt akımı 200.000 volta yükselticek bir trafo yapmak istiyorum ama malzemeleri nerden nasıl alabilirim? Yani bana ince ve kalın şu kadar bobin teli trafo için e ve I mı lazım diycem? bide trafoyu saracağım o makaraya benzer şeyi nasıl temin ederim?
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
trafonun güçü ne kadar olucak sekonderden ne kadar akım çekilecek bunlar önemli belirtirsen

makarayı ise sen kendinde yapabilirsin nüve kesitlerine göre zor bir işlem değil
 
Pardon gücünü yazmamışım. primer sargıdan 9 volt 500ma geçicek.
 
Son düzenleme:
Linkteki programı denedim ama bu trafo tellerinin standardı yok mu? NYA kabloda olduğu gibi?1 1.5 2.5 mm gibi yani
 
var tabi diyelinki hesabında 0,80 çıktı bir üst kesidi secebilirsin
yanlış hatırlamıyorsam 0,03 den 2,00 mm kadar emaye bobin telleri var
 
Teşekkürler daha 1. sınıfta olduğum için pek bilgim yok. içerde hareket algılanınca yüksek voltaj vericek birşey yapmaya çalışıyorumda. Hareket sensörü falan tamam ama trafoyu bulamadım bi türlü kendim sarıcam artık...
 
sole yapsan sekonderi 9 volt olan bi trafo bul onu parcala ve primeri sok kablo kesitine bak onun yarısı kadar kesitte kablodan makarayı dolduracak tel sar bu gerilim her halukarda seni tatmin eder yada tuplu tvlerde biliyorsun 25kv gibi yuksek degerler var onların calısma seklıne bak onlardan kullan sen sanırım eve guvenlik sistemi dusunuyon:))
 
mamii_84 arkadaşın dediği gibi tüplü tv'lerdeki bobini de kullanabilirsin veya bir diac ile tetikleyerek elektronik ateşleme olmayan otolardaki ateşleme bobini de kullanabilirsin..(otolarda platin ile ateşleme ayarlıyor ve 22kv gibi) anlık mı gerilim gerekli belirtmemişsin ama öyle anlaşılıyor..Eğer öyleyse bunlardan faydalanabilirsin..Oto 12v giriş ama 9v ile de 18,5kv civarı gerilim alabilirsinn.
 
Arkadaşlar 9 volt akımı 200.000 volta yükselticek bir trafo yapmak istiyorum ama malzemeleri nerden nasıl alabilirim? Yani bana ince ve kalın şu kadar bobin teli trafo için e ve I mı lazım diycem? bide trafoyu saracağım o makaraya benzer şeyi nasıl temin ederim

sekonder kat aralarına hostofon ,krep kağıdı,laklı kağıt gibi şeyler tavsiye edebilirim ama dış izolasyon için ne kadar yeriniz olduğu onemli.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,828
Mesajlar
920,816
Kullanıcılar
450,920
Son üye
cihan.demir

Yeni konular

Geri
Üst