Trafoların Paralel Bağlanması

açıklama ve katkılarınızdan dolayı bende tesekkür ederim.
kandiliniz mübarek olsun.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
iyi günler konuyla ilgili sorum var yardımcı olursanız sevinirim.iki adet 1000 kva trafo var,aynı model ve marka. ancak farklı şebekelerden 10 kv besleniyorlar.etiketine göre çekebileceğimiz akım 1443 A. bunları OG tarafından paralel bağlayabilirmiyiz.
 
farklı şebekelerden derken, hattın biri Rusyadan diğeri Kazakisatandan geliyor.
 
Çalıştığım tesiste 4 adet 1250 kVA trafo mevcut, bu trafoların beslediği AG baralarında trafolar bağımsız çalıştığında 30 kA kısa devre akımı hesaplanıyor. Tüm kuplajları kapatıp 4 trafoyuda paralel çalıştırdığımda kısa devre hesabını nasıl yapabilirim.
Şalterlerin kısa devre değerleri 70 kA paralel çalışmada şalterler ve bara için risk oluşur mu?
Konuyla ilgili 4 trafo paralellendiğinde kısa devrenin 4x30=120 kA seviyelerine çıkacağı ve bununda sistem için risk oluşturacağını belirttiler. Bu şekilde bir hesap doğru mudur?
 
bu trafo bağlantı grupları yyd-5 gibi bunlara bakılıyor mu paralel bağlamada yoksa yıldız yıldız ya da üçen-üçgen olması yeterli mi ?
 
kesintisiz güç kaynakalerındada aynı şartlar geçerlimi?
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,823
Mesajlar
920,776
Kullanıcılar
450,912
Son üye
mustafatlanm

Yeni konular

Geri
Üst