trafolarda yapılan testler

Katılım
21 Eki 2009
Mesajlar
131
Puanları
1
Yaş
47
Arkadaşlar bir tarfoda nüve topraklaması kopmuş ise yapılan testte ne gibi değerler okuruz ve bu kopma tarfoya negi zarar verebilir. Bu zararı yağlı ve kuru tarfolarda ne gibi aşamalar olur...
Şimdiden teşekürler...
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
nüve topraklaması kopmuş ise çekirdek tank arası meger ölçümünde bu önceki değerlerle farklılık görürsün. sonuçta aşağıda bağlantı olmadığı için açık devre gibi algılanır ya da Mohm değeri çok yüksek çıkar anormal bir şekilde
 
Nüve toprak testi : nüvenin topraklı olduğu bağlantı yeri sökülür (nüve tek yerden topraklıdır) ve nüve -toprak arası izolasyon testi uygulanır . eğer nüve 1 den fazla noktadan topraklı olursa akı kendine yol bulmuş olur .yani özet olarak trafonun nüvesi tek yerden topraklı olmalıdır.

sargı ile nüve arası izolasyon bozulur ve nüve toprağı kopmuş ise ne zararı var bilmiyorum ama önemli olmasaydı nüveyi topraklamazlardı .
 
Arkadaşlar dönüştürme oran testinde ne gibi sorunlarla karşılaşırız diye sormak istedim.
 
nüve topraklaması koptuğunda, genellikle trafodan ark sesi duyulur. ayrıca trafo yağı üzerinde gaz analizi yapıldığında yüksek miktarda yanıcı gaz değerlerine ulaşılır. ayrıca kayıp tg testinde (%pf) test değerleri bir önceki test değerlerinden farklı çıkar. (yanı ch, ve cl değerleri düşer chl değeri yükselir.) nüve topraklamasının kopuk olduğunu sarım oranı testi ile tespit edemezsin... çünkü sarım oranı ( aynı zamana çevirme oranı testi) tamamen sargılarla ilgili problemleri gösterir..
 
nüve topraklaması koptuğunda çevirme oranı ölçümünde bir sorunla karşılaşmazsınız.
 
Sevigli emir nüve topraklaması koptuğunda çevirme oranı testi yaparken nüvenin çektiği akımlarda anormal sonuçlar çıkar. A fazı ile C fazı çekilen akım birbirine eşit B fazı %81 oranında düşük çıkar.
 
Sevigli emir nüve topraklaması koptuğunda çevirme oranı testi yaparken nüvenin çektiği akımlarda anormal sonuçlar çıkar. A fazı ile C fazı çekilen akım birbirine eşit B fazı %81 oranında düşük çıkar.


bu test sonucu ikaz akımı testi ( mıknatıslanma akımı ,veya boşta kayıp) olmasın?
 
yani , bu dediğiniz ikaz akımı testidir. çevirme oranı testinde trafo ile ilgili her bilgiyi edinebiliyorsanız eğer ne diye diğer testleri yapıyoruz ki o zaman. sadece çevirme oranı testi yapmak fikir vermez.
 
çevirme oranı ölçümü yapılırken cihazın ölçüm anındaki akım ikaz akımıdır
 

Forum istatistikleri

Konular
128,897
Mesajlar
921,445
Kullanıcılar
451,043
Son üye
muygunn4545

Yeni konular

Geri
Üst