ismailatbin
Üye
bence toprak hattı çekmeye üşenmiş ve sıfırlama yapmak istemiş
bence toprak hattı çekmeye üşenmiş ve sıfırlama yapmak istemiş
Adaptasyon trafoları 2 sebepten kullanılır. (bahsedilen 380/220 V trafo)
1) Beslenen devreyi ana devreden izole etmek için:Bu durumda trafonun çıkış tarafı (bu konuda 220 V tarafı) topraklanmaz. 220 volt tarafında faz ve nötr ayrımı olmaz. Bu uygulamada kullanıcının çarpılması için her iki ucada aynı anda temas etmesi gerekir.
2) Arıza akımını sınırlamak için :Bu uygulamada çıkış uçlarından birisi topraklanır. Topraklanan uç nötr olur. Cihazlarda meydana gelecek arıza akımlarının sistem üzerinde büyük çaplı tahribata sebep olması engellenir.Ayrıca daha küçük kısadevre akımlarına sahip malzemenin kullanılmasına izin verir . Buda maliyet avantajı yaratır.
Kolay gelsin...........
kumanda devrelerinde kullanılan transformatörler izolasyon taransformatörü özelliğindedir.
yani trafodan sonraki kumanda devrende olabilecek herhangi bir kaçakta sistemi hem koruma altına alıyor,
hem de güç devresi üzerinde olabilecek kısa devre veya kaçakların kumanda devresine dolayısıyla Elektronik cihazlara zararı önlenmil olur.
umarım yardımcı olmuşumdur...
kolay gelsin.
üstadlar uzun süre cevap gelmeyince sorunun cevabını sorar oldum.yaptığım işi bilmek istiyorum ve sanırım biraz acele ediyorum.fakat bana ilk olarak en yakın olumlu cevap ZEYAL arkadaşımızdan geldi.