trafonun ses çıkarması

ykarabasan

Üye
meraba montajı yenı yapılan (15 gun) A.G. trafosunu ılk devreye aldıgımızda hıçbır sorun yoktu. Fakat gunler geçtıkçe sesler çıkmaya başladı ve bu ses artmaya başladı.Başımızdakı muhendıs manyetık alanla ılgılı olgunu yanı tasarım hatası sebebıyle bu sesın oldugunu syledı ama bana pek ınandırıcı gelmedi.Bılgısı olan arkadaslar benı aydınlatabılır mı????

trafo nun fabrıkasına basvurun bence .....manyetık alanla alakası yok trafonun saclarında srun olabılır....

ses nasıl bir ses onu bilmeden yorum yapmak havada kalır. trafoya gerilim verildiği zaman ilk anda daha çok sonra biraz azalan bir vınlama sesi gelir. bu ses trafonun saclarından gelen sestir. ama yüklendiği zaman da ekstradan daha farklı sesler geliyorsa sarımlar hasar görmüş olabilir veya sargıları sıkıştırma aparatları hasar görmüş olabilir. iyi bilen birisinin sesi dinlemesi lazım. hatta trafonun enerjisini kesip çevirme oranı, ikaz akımları, ölçülürse sonuca daha kolay gidilir

Arkadaşım tarfo kuru tarfo ise kalitesine göre ses düzeyi yükses veya vızıltı şeklinde olur. Trafo yağlı ise yüke bağlı olarak ses yükselir ve alçalır. Ama yağlı trafolar helede yeni alınmış yağlı tarfo yükü darbeli değilse dba sı çok düşüktür. Arkadaşın dediği gibi Üretici firma ile görüş ve ikaz akım test sonucunu iste. Aynı zamanda gürültü test seviyesini iste.....
Saygılar....

Trafonun normal bir sesi herzaman için vardır... Lakin bu ses arttımı, gerek yük artımından, gerek sistemde olan harmoniklerden, gerek manyetik alandan, gerekse saçların durumundan kaynaklanabilir..(Çok yüzeysel oldu. Çünkü gerekli bilgiler yok)
Bana kalırsa trafonun firmasıyla görüşülmesi mantıklı olur. (Onlarda sizden sistem bilgilerini soracaklardır) Trafodan fazla ses çıkması abes bir durum. Direkt olarak bu sesi manyetik alana bağlamak yanlış olur kanaatindeyim... Kolay gelsin...

Son düzenleme:
tedasın teknısyenlerıne durumu ozetledım ,bu durumun dogal oldugunu ellerınde faalıyette olan 240 A.G. trafosunun da aynı sorunu yaşadıgını belıttı.. Gorevlıler tamamen yuke baglıyor..
BILGILERINIZE SUNARIM..

tedasın teknısyenlerıne durumu ozetledım ,bu durumun dogal oldugunu ellerınde faalıyette olan 240 A.G. trafosunun da aynı sorunu yaşadıgını belıttı.. Gorevlıler tamamen yuke baglıyor..
BILGILERINIZE SUNARIM..

Valla hocam. Öyleyse öyledir Ne diyelim. :) Lakin Tedaş' da çalışmış bir kişi olarak trafoların ve hücrelerin ki özellikle açık tip hücrelerin içler acısı durumunu gördüm. Bilmiyorum cevap doğru mu ? İncelemeden karar vermem doğru olmaz... ;)

tarfolarda birazcık ses normaldir ama trafo izalasyonu iyi yapılmamışsa trafo nem almışsa bundanda ses yapar birde tarfonun bulunduğu yerde önemli direkte ise yeri tam oturmamışsa ondanda yapar bu bir ihtimal

Forum istatistikleri

Konular
129,729
Kullanıcılar
452,449
Son üye
mg4

Yeni konular

Geri