TRAFOYA ENERJİ basit bir soru?

selamlar. Bu meslekte yeniyim oyüzden basit bir soru sormak istiyorum. OG gerilimli Trafolar enerjiyi nereden alır? yani enerji müsaadesinde verilecek olan nokta neresi genel anlamda? direklerden mi yada kosk mü var vs vs

Tesissiniz gücüne göre, OG ENH direğinden , sigortalı ayırıcı ıle verebılırler.Büyük güç ise, KÖK inşa ettirmeniz istene bilir. Genelde müşteriden gelecek arızaların şebekeye intikal etmeemsi için KÖK hücresi istenmesi normaldir. O hücreden ilerde başka müşterılerede enerji vermek isterler.

Tesissiniz gücüne göre, OG ENH direğinden , sigortalı ayırıcı ıle verebılırler.Büyük güç ise, KÖK inşa ettirmeniz istene bilir. Genelde müşteriden gelecek arızaların şebekeye intikal etmeemsi için KÖK hücresi istenmesi normaldir. O hücreden ilerde başka müşterılerede enerji vermek isterler.

1600 kVA'lık bir trafo

sanırım ikinci dediğinizdi demek istediğim.. Kök hücresi durumu nedir acaba?

O hücreden ileride başka müşterilere de enerji vermek isterler derken KÖK hücreyi ben kuracağım XEDAŞ benim kök hücemden dağıtım mı yapacak başka müşterilere keyfince ; bu noktayı anlayamadım .

trafonuz 1600 kVA ise zaten kabin yapacaksınız. bulunduğunuz bölgenin durumuna göre ana dağıtım merkezinden gelen hat üzerine girdi çıktı yapılarak enerji verilebilir yada DM içinde sizin için ayrı bir hücre donatılması istenilebilir bu yüzden dağıtım şirketinden enerji müsaadesi talep edilir. ama tabiki burdan ne söylesek boş dağıtım şirketine gitmeniz gerekli. burdan herkesin söyliyeceği yanlış olacaktır. çünkü kimse sizin bulunduğunuz bölgedeki enerji durumunu hatların durumunu doluluk oranı beslendiğin TM yi vs. bilmiyor ve bunları bilmeden burdan yorum yapmak çok zor.

Forum istatistikleri

Konular
133,382
Kullanıcılar
459,229
Son üye
abdullah.mungan

Yeni konular

Geri