emodiyator
Profesyonel Üye
Sen daha önce invertör yaptığına göre, sekonder sargının kesitiyle, primer sargı kesitinin arasındaki oranın, sekonderden elde edeceğin akımımla doğru orantılı olduğunu biliyondur.
Ama sen mesajında bana 100ah lik akülerden bahsediyon. Kaynak makinesi çalıştırmıcam ben arkadaşım.
Primer sargının gücü: 12volt 1 yada 1.5 amper olacak. Primer sargının kesitinin 10 katı kadar bir kesitli sekonder sargı yaparsam al sana 15 amper. Ayrıca primer sargının spirinin 20 katı kadar sekondere sararsam al sana 240volt. 240×15 oda aşağı yukarı bir 3500 watt falan yapar. Eh manyetik anlan kaybı falan olacak, onuda düsersek al sana bi 3000watt.
Burda yanlış olan ne onu anlamadım. 24 volt 100 amper aküyü napayım ben kamyon mu çalıştırcam...
Ya arkadaş sen bir şeyleri fena halde karıştırıyorsun en temel güç hesabını bile bilmiyorsun. Transformatörler de gücü arttıramazsın bu yoktan var etmeye benzer.Gel senle basit bir hesap yapalım 12 volt 1,5 amper eşittir 18 va güce tekabül eder.Sen sekonder sargıyı 3000 watt çekilecek şekilde sararsan ki öyle söylüyorsun 3000-18 = 2982 watt güç nereden karşılanacak bu neye benziyor biliyormusun 50 kg yükü tek parmakla kaldırmaya çalışmak gibi bir şey biz sana diyoruz ki 50 kg tek parmakla kaldırılmaz iki kolunu bedenini kullanman lazım sen illa tek parmakla kaldıracam olur diyorsun.Burada unutmaman gereken parmağının kırılma ihtimali % 99 yani cihazın yanacak ısıtıcı haricindeki invertör, akü,trafo patır patır yanacak dene ve gör bazen görmeden akıl idrak etmiyor.
Ne güzel sistem 18 watt gücü 166 kat büyüterek 3000 watt yap.Teorik olarak o zaman akü guruplarıyla bir şehri besleyebiliriz ne dersin ? bu trafoya da güç katlayan trafosu diyelim
Son düzenleme: