Transformatörler kurulacak yer hakkında soru?

DOGAN__

Üye
arkadaşlar ,

şirketimizin enerji ihtiyacı arttığından yeni 1000 KVA lık bir trafo kurulumu yapıldı ancak yönetmeliklerinde
çevresinde ... metre de örneğin bekçi kulubesi ofis vb. bulunamaz gibi bir ibare bulamadım bu konuda bana yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

sadece bunu buldum

Kuvvetli akım yönetmeliği
Madde 37-g) İnsanların yoğun bulunduğu paniğin yaşanabileceği tüm yapılar, bodrumlar, yüksek katlı binalar, hastaneler, tiyatrolar, alış-veriş merkezleri, okullar gibi yapılar bağımsız olarak yüksek gerilimle enerjilendirildiğinde ana bina içindeki transformatörler güvenlik açısından kuru tip olmalıdır.

Dışarıdan ulaşım olabilen,içerisinden tesisat borusu geçmeyen,su baskınına uğramayacak her yerde trafo binası yapılabilir.Başka bir kısıtlamaya gerek yoktur.Bahsettiğiniz konu,trafo tipi
ile ilgilidir.

fahri bey trafoyu kurduk yerine bedaştan izinleri aldık
benim sorum trafo çevresine güvenlik klubesi nereye kurabiliriz ? belli bi metre uzaklık gibi belirtilen bir ibare varmı?

Trafo kapılarını engellemeyecek her yere olabilir.Böyle bir mevzuat yok.Tozdan da uzak olsun.

Son düzenleme:
sadece trafo binasının arkasını boş bırakın. çünkü trafo binasında en zayıf duvarlar arka duvarlarıdır. olası patlama meydana geldiğinde trafo binası arka duvardan patlar. ha sık sık patlamaz yani, göz korkutmak gibi olmasın :D

Forum istatistikleri

Konular
129,837
Kullanıcılar
452,669
Son üye
koraykahvecioglu79@gmail.

Yeni konular

Geri