Trifazda iki monofaz kullanmak

direkten gelen kablo 4x6 10 metre 380v kablo şimdi 1 fazını kardeşim kullanıyor diğer fazını da ben alacam şimdi nötr ü ortak kullansak bir problem olmaz değil mi cevabınız için şimdiden teşekkürler

Yeriniz neresi anlaşılmıyor, konut mu işyeri mi , sayaç tek mi , ayrı ayrı mı vb. ?? Tabii topraklama ?

Yeriniz neresi anlaşılmıyor, konut mu işyeri mi , sayaç tek mi , ayrı ayrı mı vb. ?? Tabii topraklama ?
Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim şimdi bizim bağ evi var . kardeşimle ortak Elektrik kullanacağız benim evin ruhsatı yok o yüzden elektrik abonesi alamıyorum. Şimdi dediğim gibi kardeşimin evine 4x6 380v 10 m kablo ile elektrik geliyor bir fazını kardeşim kullanıyor bende elektrik sayacının ordan bir fazıda ben alacam yani nötr ortak kullanacağız ve son olarak iki evinde topraklaması var ayrı ayrı . şimdi bu nötr dediğim gibi ortak kullansak bir problem olur mu ?

Elektrik sayacından harici elektrik almak yasaktır. Kaçak kullanım muamelesi yapılır.
Ev içerisinden alınmalıdır.
Yok zaten yani sayacın ordan sonra 4 lü kablo evin içine geliyor evin içinden alacağız yani cevabın için teşekkür ederim

Size de sorayım normal iki ev 40 A sigortalı peki iki faz mı alalım yoksa aynı fazı mı kullanmak daha sağlıklı olur

Moderatör tarafında düzenlendi:

Forum istatistikleri

Konular
129,832
Kullanıcılar
452,658
Son üye
yılmaz_yılan
Geri