Trifaze için 25A KAKR takılır mı?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan yukyoa
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

yukyoa

Üye
Trifaze'de 40 amper değil de 25 amperinde yeteceğini duydum. O yüzden Siemens 25A 30ma 6ka a tipi K.A.R. aldım. Rölenin amper değeri konusunda ilk başta biraz tereddütlüydüm ama sonradan zaten rölenin arkasındaki K otomat 25 amper ve linye sigortaları olarak da 20 amperin üstünde sigorta yok. Dolayısıyla rölenin kontaklarının aşırı akımdan yanması gibi bir durum söz konusu olmayacağını düşünüyorum.

HEZqsJEbMAAJJSQ.webp

Öncesinde Legrand 40A 30mA 10kA AC tipi rölem vardı ama AC tipi olmasından dolayı değiştirip yerine bahsettiğim Siemens'i aldım. Sizce iyi yapmış mıyım?

Elektrik okuyorum, endüstriyel bakım onarım dalı ve sigorta kutuları hakkında yeterli bilgim var. Yardımcı olabilir misiniz?

Sayacınıza ait sigortadan elektriğinizi kesin. Kestikten sonra da tekrar evinizde elektrik olmadığını hem kontrol kalemiyle hem de cihazlar üzerinden kontrol edin. Mevcut kar üzerinde arka tarafta kontrol kalemiyle yukarı kaldırılan bir tırnak vardır. Onu yukarı kaldırıp röleyi çektiğiniz anda dışarı gelir röle.Ya da direk aşağı doğru bastırıp çekmekte yeterli olabilir. Sistemler farklı olabiliyor.Giren çıkan kabloların aynı renk olmasına dikkat ederek yenisini takın. Mavi nötr. Ona dikkat edin.

Hocam bunları zaten biliyorum teşekkür ederim ama bu sigorta kutusuna, bu daireye 25A KAKR takılırsa yüksek akımdan dolayı sıkıntı çıkar mı? Bundan bahsediyorum. İlk yazdıklarımı okursanız daha iyi anlayabilirsiniz.

Hocam bunları zaten biliyorum teşekkür ederim ama bu sigorta kutusuna, bu daireye 25A KAKR takılırsa yüksek akımdan dolayı sıkıntı çıkar mı? Bundan bahsediyorum. İlk yazdıklarımı okursanız daha iyi anlayabilirsiniz.
Yük durumunuzun, linye dağılımınızın nasıl olduğunu bilmeden buradan nasıl fetva vereyim canım kardeşim.

Forum istatistikleri

Konular
133,380
Kullanıcılar
459,228
Son üye
saidkaradogu

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri