trifaze motorlar

kenan_37

Üye
Katılım
8 Kas 2012
Mesajlar
293
Puanları
1
Konum
kastamonu
merhaba arkadaşlar.R-S-T fazlarından ayrı ayrı beslenen üç adet monofaze sayacın faz çıkışlarından enerji alınarak 3 fazlı motor çalıştırılabilirmi.motorun tükettiği enerji sayaçlara nasıl yansır.
 
Sayacı bilemem ama motor çalışmasında sıkıntı çıkmaz.
 
R-S-T fazlarından ayrı ayrı beslendiğinden eminsen sıkıntı olmaz, motor gayet güzel çalışır, sayaçlar basitçe çektiği akıma göre hesap yapar, her bir kol kendi çektiği akıma göre faturasına yansıtır, fatura hesabı konusunda hem sayaç hem motor bilgilerine ihtiyaç vardır.
 
Motor çalışır da 3 sayaca fatura adeletli dağılır mı? Sorun burda....
 
adaletli dağıtımı bilgisayar başından bilmem mümkün değil en azından benim için, ama sayacın ve motorun çalışma mantığı ile şunu diyebilirim, motor idealde her hattan aynı akımı çekmelidir, benim ölçümlerimde her zaman 1A-2A kadar farklı olduklarını gördüm, eğer genel anlamda soruyorsanız her sayaca yaklaşık aynı fatura gelir ama tam tamına aynı aynı miktar olmayabilir.
 

Forum istatistikleri

Konular
133,492
Mesajlar
971,835
Kullanıcılar
459,523
Son üye
yaxa

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst