100 k ile 10 k arasında çok büyük fark var dikkatini çekerim. bazen yaptığımız küçük hatalar bize kazık atar. iyi ki konuyu açtın ben de aynı hataya düşecektim.10K ohm bir pot alip birde oyle deneyeyim isin kotusu bir suru malzeme aldim projeyi tamamlamak icin ama burada takildim ilerleyemiyorum
Ilgili konuya daha once bakmistim cok uzun omurlu birsey gibi gelmemisti birde tasarlamis oldugum kutu icin kullanisli olmaz ama yine de tesekkur ederim ilginizeBu linki inceleyiniz , yardımcı olabilir.
https://www.picproje.org/index.php?topic=60296.0
10k ile deneyip son durumu yazarim sizinde isinize yarar en azindan100 k ile 10 k arasında çok büyük fark var dikkatini çekerim. bazen yaptığımız küçük hatalar bize kazık atar. iyi ki konuyu açtın ben de aynı hataya düşecektim.
Teorik olarak çalışma bakımından trimpot ile potansiyometre arasında fark yoktur. Trimpotunuz kaç ohmluk. Trimpot değerinde pot takın. Trimpotunuzun değeri düşük mesela 1K olabilir. Siz 100k lık pottaktığınızda 1K lık değeri çok hafif çevirdiğinizde çoktan geçmiş olduğunuz için istediğiniz sonucu göremiyor olabilirsiniz.
Ustam selamlar;Teorik olarak çalışma bakımından trimpot ile potansiyometre arasında fark yoktur. Trimpotunuz kaç ohmluk. Trimpot değerinde pot takın. Trimpotunuzun değeri düşük mesela 1K olabilir. Siz 100k lık pottaktığınızda 1K lık değeri çok hafif çevirdiğinizde çoktan geçmiş olduğunuz için istediğiniz sonucu göremiyor olabilirsiniz.
Ustam selamlar;
Evimde bulunan diafon sisteminde ses ayarı yapan trimpot yerine potansiyometre takmak istiyorum. Ama trimpotun değerini bir türlü anlayamadım. Üzerinde takılı olduğu için ölçü aletiyle net bir ölçü alamıyorum. Trimpotun üstünde 47 136 yazıyor devre kartının üzerinde ise 100R 16V yazıyor kaç ohm luk potansiyometre almam gerekir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?