Sayın black-cat;
Programları sayın hasata'ya gönderdim sanırım sizlede paylaşır. Fakat PC-PLC haberleşme kablosunu satınalmanız gerekir. Tam kodunu hatırlamıyorum ama SCHNEIDER bayilerinden temin edebilirsiniz eğer bulamazsanız bana yazın ben size göndereyim. Ancak size tavsiyem yapacağınız iş çok kompleks değilse elinizdeki PLC lerden kurtulmanız olur sebepleride;
İki PLC de eski ve çok pahalı devamında PLC kullanmak istediğinizde size çok pahalıya malolacak kullanmak için harcadığınız emeği yeni model TELEMECANIQUE PLC aldığınızda yani MODICON M340 veya TWIDO sil baştan tekrar harcayacaksınız. Buna ek olarak ilave kartları ve Oparatör panelleri emsallerine nazaran yine çok pahalı artı tüm kablolar ücretli ve pahalı panel programlama kablosu, PLC-OP haberleşme kablosu.....
Bunların yanısıra sürekli PC-PLC haberleşme sorunları yaşayacaksınız.. Tecrubeyle sabittir.
Ben size alternatif PLC ler öneririm mesela DELTA
bunun için gerekçelerim ise;
Ucuz ve birçok işe cevap verebilecek kapasitede
Programları ve uygulama örnekleri kolayca bulabilirsiniz.
Kabloları standart konnektörlerden yapabilir veya satınalmak isterseniz 6 USD liste fiyatında net 3-4 USD gibi makul bir rakama temin edebilirsiniz.
yazılımları kolay ve teknik desteği güzel.
yinede Telemecaniqu konusundaki problemlerinize elimden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışırım....