tuğlada kanal açmak için makina

muhendis06

Üye
arkadaşlar cümleten kolay gelsin. ben tokinin yaptırdığı bi işte çalışıyorum. iç tesisat kablo borularının kanallarını açmak için kullandığımız alet yutong kesmek için imal edilmiş bi cihaz. yani dişleri kalın ve normal tuğla yerleri kırarken birraz dağıtıyo ve kontrollerle bu konuda sıkıntı yaşıyoruz. bu makinaların tuğla kesmek için kullanılanından vardır muhakkak. ama ben internette araştırdım biraz pek bişey bulamadım. tavsiye edebileceğiniz marka ve tipler varsa önerilerinizi bekliyorum.

makita marka bi makina kullanmaya başladılar. daha önceki gaz beton için olduğundan dişli bi kırma sistemi vardı. ama bu makinanın 2 tane ufak spiral testeresi var ve aralarında 7 cm boşluk bırakıyo. ama kesimi çok iyi dağıtmıyo tuğlayı. birden fazla boru geçmesi gereken yerlerde tuğlayı gereği kadar kesip aralarını boşaltıyoruz. sorunumuz çözüldü yani. ama ben sizin dediğiniz makinaya da bi bakıcam çünkü tek makina yetmiyo zaten alınacak daha. bir de şöyle bi sorun var bu makinayla çok fazla toz oluyo oda içerisinde durulamayacak kadar. maske ile çalışıldığından bir nebze olsun çalışılabiliyo.

makita marka bi makina kullanmaya başladılar. daha önceki gaz beton için olduğundan dişli bi kırma sistemi vardı. ama bu makinanın 2 tane ufak spiral testeresi var ve aralarında 7 cm boşluk bırakıyo. ama kesimi çok iyi dağıtmıyo tuğlayı. birden fazla boru geçmesi gereken yerlerde tuğlayı gereği kadar kesip aralarını boşaltıyoruz. sorunumuz çözüldü yani. ama ben sizin dediğiniz makinaya da bi bakıcam çünkü tek makina yetmiyo zaten alınacak daha. bir de şöyle bi sorun var bu makinayla çok fazla toz oluyo oda içerisinde durulamayacak kadar. maske ile çalışıldığından bir nebze olsun çalışılabiliyo.

bır arkadaşim almanyadan getırtmıştı marka model dersenız tahmın ederım ancak bosh un ürünüydu sanırım biçağin arkasında toz torbası vardı evde hıç toz olmadan iş yapıyordu toz olmadı dedıysem tamamıyle değıl biçaktan fırlıyan parçalar toz yapıyor ama ole maskeyle fılan çalışacak kadar değıl hatta bır evde tamır yapıyordu eşyalar vardı uzerlerı örtulu tabii:)

söylediğiniz boch marka cihazı da araştıracağım ancak Fahri Yetiş Beyin söylediği Macroza M-90 kanal açma makinasını araştırdım hatta fiyat da aldım. kanal halinde boşalttığı için çekiçle tekrar araları kırmaya gerek kalmıyo. dediğiniz gibi bu da tozsuz çalışıyo. cihaz çapraz kilitleri sayesinde duvarda asılı kalabiliyo yani taşımak gibi bi sıkıntısı yok sadece yön veriliyor. harika bi cihaz. 4 adet almak üzere fiyat aldım nakit ödeme koşuluyla 7400 lira fiyat verdiler. makina başına 1850 TL. aynı özelliklerde ancak fiyatı daha uygun olan bi marka biliyorsanız paylaşalım lütfen :)

rothenberger ... wallcut ff 6540 modeli toz emiş borusuda var. telefon 0216 4492485

Forum istatistikleri

Konular
130,256
Kullanıcılar
453,488
Son üye
whatthefurkan

Yeni konular

Geri