UPS de bu osilatör kartı çok kritik. inverterdeki H köprüsünü oluşturan MOSFET ve IGBT leri hızlı dönüşümlü olarak açıp kapatması lazım. Eğer onun yerine çıkışında DC veriyorsa, bu hem mosfetlerin hem de igbt lerin anında yanmasına sebep olur.
Kartı bağımsız olarak çalıştırınca sinyal çıkışı görmedim. Belki konnektörlerden bazıları kontrol girişi olabilir ve bu girişlere bağlı olarak çalışması gerekiyor olabilir. Kesin olarak anlamak için devre içinde çalıştırmak lazım. Ama öyle yapınca da ben sonucu göremeden bütün mosfet ve igbt ler gidecek
O yüzden ben bu osilatör üzerindeki entegrelerin hepsinin yedeğini alıp değiştirmeyi deneyeceğim. Ama şöyle bir tedbir de alacağım herşeyin tekrar yanmaması için: Akü şarj ve inverter H köprüsünde bulunan bobinlere 50W 20 ohm direnç seri bağlayacağım. Böylece gene H köprüsü direkt sürülürse en azından devrede 20 ohmluk bir direnç olacak ve akım da 220V için 11 Amper ile, 72 V akü için de 3 amper ile sınırlanmış olacak. Tabi bu direnç kısa zamanda ısınacak, ama bana ölçümü yapacak kadar da zaman veriri diye düşünüyorum.