Turkcell'den çocukların yerini gösteren saat

elektronikmuh

Yönetici
Yönetici
Yönetici
Katılım
13 Ocak 2007
Mesajlar
2,251
Puanları
1,866
Yaş
47
Turkcell'in dünyada çocuklar için tasarlanmış ilk kol saati şeklindeki ürünü ''TurkcellNum8'' ile abonelerin, çocuklarının yerini SMS ile öğrenebileceği, harita üzerinden anlık izleyebileceği ve tanımladıkları güvenli bölge dışına çıktıklarında SMS ya da e-mail ile bilgilendirilecekleri belirtildi.

Turkcell'den yapılan yazılı açıklamada, kesilemeyen ve çıkarılamayan çelik kayışı ile sadece ebeveynler tarafından özel bir güvenlik sistemiyle takılıp çıkarılabilen TurkcellNum8 GPS'li kol saatinin, dünyada ilk kez bir operatör tarafından müşterilerine sunulduğu belirtildi.

Açıklamada, ''TurkcellNum8''in çalışmasına ilişkin şu bilgiler verildi:

''Akıllı kol saati TurkcellNum8, iki taraflı işleyen bir sisteme sahip. Ebeveyn, çocuğunun nerede olduğunu sorgulayabiliyor, harita üzerinde anlık izleme yapabiliyor. Çocuk, tanımlanan güvenli alanın dışına çıktığı zaman ise ebeveyn SMS ya da mail yoluyla anında bilgilendiriliyor. TurkcellNum8 güvenlik kilidi sayesinde, ebeveyn kontrolü dahilinde çıkarılabiliyor. Saati açmak için ebeveynin SMS komutuyla ya da portal üzerinden 'Kayışı çöz/ Kapat' düğmesine basarak sistemi devre dışı bırakması gerekiyor. Ebeveyn kontrolü olmadan saat çıkarılırsa, 'saat izinsiz çıkarıldı' mesajı ile beraber saatin çıkarıldığı en son lokasyon bilgisi ebeveyne SMS ile gönderiliyor.

TurkcellNum8 servisi ile ebeveynler çocuklarının yerini diledikleri kadar ücretsiz olarak SMS ile sorgulayarak, SMS ile cevap alabiliyor. Ayrıca TurkcellNum8'in içindeki data hattın GPS sistemlerine bağlantısı ve GPS sistemlerinin kullanımı için ekstra ücret ödenmeyecek. TurkcellNum8'e, sınırsız TurkcellNum8 servisiyle birlikte ayda 39 liraya 24 ay taksitle sahip olmak mümkün. Ayrıca ürün ve servisi ayrı almak isteyenler için de cihaza 120 dolar ve servise de 12 ay boyunca sadece 29 lira data ücreti ödeyerek sahip olmak mümkün olacak. Hafifliğiyle de kolay kullanım imkanı sunan akıllı kol saati Turkcell Num8'in üç farklı renk alternatifi var. Siyah, pembe ve mavi renkli TurkcellNum8 saatleri İletişim Merkezleri'nde Turkcell'lilere sunuluyor.

Turkcell Terminal Yönetimi Bölüm Başkanı Berna Akyüz Öğüt, Turkcell müşterilerine hayatlarını kolaylaştıran ileri teknoloji ürünü bir çözüm sunmaktan mutluluk duyduklarını dile getirerek, dünyanın çocuklar için tasarlanmış ilk GPS'li kol saatinin içerisinde, üretim esnasında içeriye yerleştirilmiş bir Turkcell data hattı bulunduğunu bildirdi.

Öğüt, Türkiye'de ilk kez özel formatta bir mikro SİM kart ürettirerek, bu sim kartın fabrikada henüz üretim aşamasında olan saatlere monte edilmesini sağladıklarını belirtti.
 
Harikulade bir paylaşım. Son zamanlardaki kaçırılma olaylarını da dikkate alırsak ihtiyaç duyulan bir aygıt.
 
Çocuklarımızın koluna yoğun radyasyon yayınlayan bir cihazı 24 saat boyunca takacağız.

Bunun neresi iyi bir icat sizce?

Sahi sormak istediğim bir şey var;

Kaçınız çocuklarına daha ilkokulda iken cep telefonu alıyor? Bu kadar mı nefret ediyorsunuz çocuklarınızdan merak ediyorum !!!
 
bu cıhaz resmen çocuklu ailelerı bilinçliler harıç bence hirsiz çocuk kaçıracak kadar gozu donmuş canı bu cıhazı çocuğun bulunacağı bolgede bırakıp gıtmıyecek kadar akılsızmı teknolojıyı hırsız takıp etmıyormu araba hırsızları yanlarında cammerle hırsızlığa çıkıyormuş televızyonda haberlerden duydum bence bu cıhaz çocukları daha fazla tehlıkeye atacaktır şahsen ben oyle bışey asla yapmam benım çocuğum eşya değil veya bır araba değil turkcell ın yaptığı en saçma mantıksız cıhaz yanlız arabam veya motorsıkletıme alır takarım arabamda motorsıkletımde hırsın bulamıyacaği yere saklarım bulamazsa şansıma işe yarar:)
 
  • Beğen
Tepkiler: ct
bencede tekin126 arkadaşımıza katılmakla beraber çocugu kaçıran biri nin eger kötü emellerini gerçekleştirmek istiyorsa her türlü şekilde yapar vede kısa zamanda
 
Kardeşim sizde arabanıza takın yahu, illa bişey bulur türk insanı...
 
İllaki satın alıpta turkcell'e para mı kazandıralım demek istiyorsun sayın yönetici :D
 
elektronikmuhendısı yonetıcı arkadaşımız stem etmış :)) tek bışey soracağım kendı çocuğunuza boyle bır cıhazı takarmısınız ?evet veya hayır cevabıda yeterlı olur.
 
Arkadaşlar hiç kimse ihtiyaç duymadığı durumda böyle bir cihazı elbet takmak/taktırmak istemeyecektir.Mecburi durumlar için geçerlidir. 24 saatte takılı kalması gerekmiyor. Yoksa radyasyona maruz kaldığımızı bile bile saatlerce bilgilsayarlarımızın başında duruyor, birden fazla cep telefonu kullanıyoruz. Bir de çocuğunu kaybedenlere sorarsanız, zararını bile bile onu kaybetmektense bunu taktıracağına hiç şüphem yok.
Tabi çocuk kaçırma olaylarının önüne geçilecek önlemler alınması ayrı bir konu.
 
bencede ürün ihtiyaç olabilir konuyu sadece çocuklar üzerinde yoğunlaştırmamak lazım
arkadaşımızın takmak istediği motorunun veya arabasının yanısıra bir çok yaşlı kaybolan insanlarımız var alzaymır hastası hastalarımız örneklerim arasında ve bunun gibiler içinde kullanılması açasından büyük fayda arkadaşımızın dediği gibi kaybolduğunda yakınmaktansa
bu cihazı takmaları daha akılolıca olur diye düşünüyorum tabi işin maddi boyutları da dier tarafta hayırlı akşalmalr
 

Forum istatistikleri

Konular
128,845
Mesajlar
920,958
Kullanıcılar
450,949
Son üye
doemer2013

Yeni konular

Geri
Üst