pozitivist
Usta Üye

İyi fikir.Abi havaya paralı yol yapma yöntemi bulunduğu anda Bimde satılmaya başlanır diye düşünüyorum
vatan düşmanısın, uyuyan öküzün aklına karpuz kabuğu düşürüyorsun.Abi havaya paralı yol yapma yöntemi bulunduğu anda Bimde satılmaya başlanır diye düşünüyorum![]()
güzel ustam, deniz yüzmez diye bir şey yoktur. ceviz kabuğunu koy yüzer. tabii ki yüzmenin bir kuralı vardır. ne yazık ki biraz mühendislik bilgisi gerektiriyor. balans/ denge olayı. eğer ayar yapmasını bilmiyorsan bazı sonuçlar kaçınılmaz oluyor. herhalde arşimet seyrediyorsa fena kızmıştır. adamcağız kaç bin yıl önce kaldırma kuvvetini bulmuş. bu zaatı muhteremler onu bile p*ç etmişler.Arabayı bilmem de dün 40 milyona alınan motoyat denize indirildikten 15 dk sonra batmış. Neden batmış anlaşılamamış. Anlaşılmayan bir konu varsa bizimde fikrimiz lazım @paskomya sen mesela ustam ne diyorsun bu konuya
Benim şahsi düşüncem fazla yuvarlak geldi bana . Uzunca yayvan olsa sanki batmazdı
Merhaba. Büyük bir mühendislik veya fizik bilimi uygulama hatası vardır o teknede, alabora olmasının tek bilimsel açıklaması budur. Bu teknenin o şekliyle batmasının tek suçlusu yanlış yapılan tekne dizaynı ile teknenin ağırlık merkezinin çok üstte kalabilmiş olmasıdır. Ağırlık merkezi en alta teknenin su içinde kalan kısmına doğru doğru iyice alta doğru kaydırılmadığı çok üstte kaldığı için üstte kalan ağırlık kuvveti büyük bir döndürme etkisi (döndürme momenti) oluşturup bu tekneyi kolayca yana yatırmıştır.. Zira ağırlık merkezi en alt seviyede kalabilseydi bu durum kesinlikle olamazdı. En altta deniz içinde kalan kısmına doğru kaydırılan teknenin ağırlık merkezi bu yana doğru olan büyük döndürme hareketini kesinlikle yaptıramazdı.Arabayı bilmem de dün 40 milyona alınan motoyat denize indirildikten 15 dk sonra batmış. Neden batmış anlaşılamamış. Anlaşılmayan bir konu varsa bizimde fikrimiz lazım @paskomya sen mesela ustam ne diyorsun bu konuya
Benim şahsi düşüncem fazla yuvarlak geldi bana . Uzunca yayvan olsa sanki batmazdı
sayın ustam ve değerli arkadaşlarım. eski bir tekne/ gemi ustası olduğum için ilk önce sadece batan gemiyi izledim. yorumlar haberler hepsi inşa mühendisini suçluyor. göreceli olarak evet. ama yapım hatası çok fazla. malzemeden çalmak, karadenizli mütaahit hesabı dikey kat çıkmak. hataların zirvesi olsa da yapan usta (tersane sahibi) hiç mi pazarda ağız görmemiş acaba. alüminyum pahalı sac kullanalım (malzemeden çalmak) yüksek tavanlı olsun ferah olsun (projeden çalmak) 1/3 kuralı gerçi sac gemilerde esnetiliyor ama bu o kadar büyük boyda değil. yani işini hakkıyla yapan kimse yok. emekçi kardeşlerimiz hariç.Merhaba. Büyük bir mühendislik veya fizik bilimi uygulama hatası vardır o teknede, alabora olmasının tek bilimsel açıklaması budur. Bu teknenin o şekliyle batmasının tek suçlusu yanlış yapılan tekne dizaynı ile teknenin ağırlık merkezinin çok üstte kalabilmiş olmasıdır. Ağırlık merkezi en alta teknenin su içinde kalan kısmına doğru doğru iyice alta doğru kaydırılmadığı çok üstte kaldığı için üstte kalan ağırlık kuvveti büyük bir döndürme etkisi (döndürme momenti) oluşturup bu tekneyi kolayca yana yatırmıştır.. Zira ağırlık merkezi en alt seviyede kalabilseydi bu durum kesinlikle olamazdı. En altta deniz içinde kalan kısmına doğru kaydırılan teknenin ağırlık merkezi bu yana doğru olan büyük döndürme hareketini kesinlikle yaptıramazdı.
Kısacası buna mühendislik faciası veya büyük bir mühendislik teknik fiyaskosu diyebiliriz. Olmaması veya arzu edilmesi kesinlikle beklenmeyen bir durumdur bu. Bu tekneyi yapanlar deniz üzerinde yüzen gemilerin alabora olup batmama kuralını hiçe sayarak bu gemiyi inşa etmişlerdir belli ki. Bu hatayla oluşacak olan büyük döndürme momentini) hiçe saymışlar veya kara bir cehaletle bu uygulamayı yapıp tekneyi yan yatırmışlar, alabora olmasını adeta uzaktan büyük şaşkınlıkla seyretmişlerdir. Çok büyük bir teknik skandaldır. Eğer bu işi tam bilmiyorsanız bu işi iyice bilene bir sorun, o işin teknik erbabından akıl veya olması gereken mühendislik bilgisini öncelikle alın! Kabul edilemez bir fizik dizaynla yapılmış teknedir. Yazık doğrusu! Kolay gelsin.