Ufo Isıtıcıdan gelen tık tık tık benzeri ses

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Zafer E
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Zafer E

Üye
Arkadaşlar Merhaba,

Kardeşimin evinde Balkon da kullanmak için Ufomax Gold Halojen 2000 w uzaktan kumandalı ısıtıco aldım :

Bu ürün : https://www.hepsiburada.com/ufomax-...-isitici-p-HBCV0000BNITI8?magaza=İstanbul Led

Tv nin ve Modemin vs bağlı bulunduğu en yakın prizden balkona 2.5 luk kablo ile yaklaşık 5 metre hat çektim ve ufonun kablosunun ulaşacağı yere bir dış mekan prizi bağladım.

Montajı yapıp kontrol denediğimiz de sorun yoktu ısıtıyor ve güzel çalışıyordu fakat kardeşim sabah 6 gibi uyandığında Ufo dan tık tık tık diye bir ses geldiğini fark etmiş (Prize takılı kapalı konumdayken) elektrik bağlantısını kestiğinde sesin gittiğini söyledi.

Tekrar denemek için fişi taktığında ( cihaz kapalı konumda)) yanık kokusu gibi bir kokunun geldiğini söyledi.

Bu problem neden kaynaklanabilir ? Ark vs gibi bir durum olsa çekilen prizden yada bağlı olduğu prizden cızırtı sesi benzeri bir ses gelmesi gerekir diye düşünüyorum.

Konu hakkında bilgi sahibi arkadaşların desteğini rica ederim.

güzel insan, onlarca olasılık içinde kapalı bir kutu içinde şu veya bu demek hatalı olur. ilk önce bakılacak yer ara kabloda arıza sıkıntı var mı? sonra ısıtıcıyı açıp kontrol etmelisiniz. şimdi ben desem ki şalter arıza yapmıştır, sadece kuyuya taş atmış olurum. yeni alınmış diyorsunuz garanti kapsamında servisine götürmekte fayda var.

Bazı UFO modellerinde ( Bendeki Model Dahil ) Zero Cross takibi bulunmaz, Bu sebeple Aç/Kapa zamanı periyodun belli zamanına bağlı olmadığından bu sesi yapar. Evde akkor telli Ampül varsa ses geldiğinde sönükleşmesinden anlayabilirsin. Sadece 5. kadamede ses olmaz.

Forum istatistikleri

Konular
133,380
Kullanıcılar
459,227
Son üye
saidkaradogu

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri