UPS ve İnverter hakkında soru

Crowbar

Üye
Katılım
29 Ocak 2010
Mesajlar
54
Puanları
1
Merhabalar. UPS ve inverter konusunda aklıma takılan birkaç konu var. Örneğin, Mervesan'ın 700w tam sinüs inverteri ile tunçmatik, FCM gibi firmaların online 1000va UPS'leri aynı fiyatta. Bunların her ikisi de tam sinüs çıkış vermekte, UPS'de invertere ek olarak giriş gerilimini düşürme, akü şarj etme, ekran gibi ek özellikler bulunmasına rağmen aynı fiyattalar.

Bu durum nasıl açıklanabilir?
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
onlar firmanın fiyat politikasıyla alakalı bi durum daha çok,çalıştığım yerde ben de iki firmadan fiyat teklifi almıştım arlarında uçurum vardı,

öncelikle bi ekranın olması çok önemli olacaktır sizi arıza uyarı durumunda bilgilendirir.akü şarj etme demişssiniz ama bu harici aküler için olsa gerek ,çünkü bütün UPS ler zaten akü şarj eder,UPS lerdeki aküler hakkında da bilgi almanızı tavsiyte ederim.piyasada rahatlıkla bulunabilecek aküler olursa daha iyi olur.en çok bulunanlardan bi tanesi 12V 7Ah olanlarıdır ama bunlar boyut olarak farkedebiliyorlar piyasada bulsanız bile sizin UPS inize uymuuyor.
 
Akü vs çok sorun değil aslında. Online ups alıp inverter kısmını sökerek kullanmak, inverter almaktan daha ucuza geliyor; üstüne elimde aküleri kalmış oluyor. Dediğiniz doğru, bütün UPSler akü şarj eder fakat inverterler edemedikleri halde UPS'lerden daha pahalı.
 

Forum istatistikleri

Konular
129,166
Mesajlar
923,872
Kullanıcılar
451,516
Son üye
SERDAR ASLAN

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst